/ илустрација ДПС
15/06/2021 u 14:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) ДПС Никшић: Послије скрнављења споменика Љубу Чупићу, не дозволити скрнављење позоришта

Истичу да Борис Малагурски нема никакве везе са културом, нити његов филм са умјетничком слободом

Општински одбор ДПС Никшић саопштио је да заказана пројекција филма "шовинисте и негатора геноцида у Сребреници, Бориса Малагурског представља нови шамар слободарском и пркосном Никшићу".

- Уколико се овај пропагандистички урадак прикаже у Никшићком позоришту, биће то велика срамота за Никшић, чиме би понижење са Трга слободе од суботе вече, добило свој наставак. Није случајно баш наш град изабран за мјесто црногорске премијере филма, аутора који се спрда са масакром у Сребреници, а обиљежавање годишњице геноцида и сјећања на жртве назива „Сребреница фест“- речено је из ДПС-а.

Истичу да Борис Малагурски нема никакве везе са културом, нити његов филм са умјетничком слободом.

- Он је плаћени пропагандиста, који шовинистичке тезе увија у форму видео продукције, и зато не смије да се послије скрнављења споменика Љубу Чупићу, оскрнави и дом културе у нашем граду тј. Никшићко позориште, чији је оснивач Скупштина општине- навели су из ДПС-а.

Позивају одговорне, а прије свега руководство Општине из редова УРА и Демократа, да се одреде према чињеници да "негатору геноцида у Сребреници уступају позориште за наставак његовог пропагандистичког дјеловања".

- Упознали смо их са опусом ове особе, и све посљедице које ће проистећи из скнављења Никшићког позоришта, сносиће прије свега они који су то дозволи- поручили су из ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 22:54