/ - Фото: ДПС
02/12/2021 u 09:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ђукановић: Никада у новијој историји Црне Горе није било мање поштовања Устава

Предсједник је поручио да имамо искуство са незнавеном и недобронамјерном влашћу, која није посвећена црногорским државним интересима

Јуче је одржана завршна конвенција наше партије у Петњици, са које је поручено да је посљедњих 15 мјесеци било вријеме пропадања наше државе, те да се не смије дозволити да се даље губи вријеме већ је потребно учинити све како би се Црна Гора вратила на прави колосјек. То је саопштиоОпштински одбор ДПС Петњица.

Присутнима се обратио предсједник Мило Ђукановић који је истакао да никада у новијој историји Црне Горе није било мање поштовања Устава, да никада није било таквог непоштовања закона и мање транспарентности у раду државних институција.

-На плану здравствене заштите добили смо катастрофалне резултате. Имамо рекордну незапосленост, а само у периоду од јануара до августа ове године изгубљено 30 хиљада радних мјеста у односу на исти период претходне године. Ова Влада је успјела да угрози грађански и секуларни карактер Црне Горе, мултиетничку демократију и европски пут наше државе, чему најбоље свједочи извјештај Европске комисије- рекао је Ђукановић.

Предсједник је поручио да имамо искуство са незнавеном и недобронамјерном влашћу, која није посвећена црногорским државним интересима.

-Власт је показала да је током претходних годину дана служила интересима само једне вјерске заједнице и интересима двију других држава, а не интересу државе на чијем се челу налази- саопштио је Ђукановић.

Он је закључио констатацијом да национализам поново дивља у нашем сусједству, да је зато важно да имамо јак фронт отпора, те да тај фронт отпора чини моћна партија каква је ДПС.

Носилац листе „Поносна Петњица – Поносна Црна Гора“ др Ерол Муратовић рекао је да су сви свјесни чињенице да наша држава пролази кроз један врло тежак период, да свједочимо да власт угрожава стабилност, да је њиховим поступањем угрожена независност Црне Горе и све оно што је стварано свих ових година.

-Важно је да у Петњици оваквој политици кажемо доста и да покажемо да је било доста пропадања Црне Горе, да желимо развој и напредак. Управо ови избори ће показати нашу снагу и из Петњице ће се покренути талас промјена у Црној Гори- закључио је Муратовић.

Предсједник Општинског одбора ДПС Петњице Мехмед Адровић је саопштио да наша општина иде путем развоја што је доказ управо вријеме претходног мандата локалне власти. 

-У претходном периоду били смо посвећени развоју инфраструктуре коју смо убрзано развијали након враћања статуса општине 2013. године. Одговорном политиком даље ћемо унапријеђивати живот у нашем крају, и радити на конкретном пружању финансијске и стручне подршке као и подстицаја за све гране привреде- рекао је Адровић.

Актуелни предсједник Општине Петњица Самир Аговић је поручио да ће наша партија још једном побиједити јер смо сачували праве вриједности онда када је било најтеже, а прије свега сачували смо мир и показали да можемо економски и самостално да водимо Црну Гору.

-Ова влада ни не зна гдје је наша општина, док је за разлику од ње претходна у 2019. и 2020. години овдје улагала вишемилионска средства- рекао је Аговић.

Завршној конвенцији у Петњици осим бројних чланова и симпатизера наше партије, присуствовали су и генерални секретар ДПС Александар Богдановић, координатор испред Предсједништва Абаз Диздаревић, као и координатор испред Извршног одбора Адмир Зејнелагић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:18