/ - МИЛО ЂУКАНОВИЋ
04/11/2021 u 20:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ђукановић: Од европских партнерима очекујемо помоћ у елиминисању деструкција

Деструкција се врло разиграла и данас у региону говоримо о стабилности, умјесто о интеграцији, поручио је Ђукановић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић примио је делегацију Европског парламента која борави у посјети Црној Гори. Ђукановић је захвалио на пажњи коју Европски парламент поклања Црној Гори, у континуитету у правцу европеизације Западног Балкана. Поздравио је непосредан повод посјете и организацију пројекта ''Скупштина грађана'' као користан модел који може допринијети транспарентности и инклузивности институција.

У делегацији су били представници три главне групације унутар Европског парламента: Владимир Билчик из Европске народне партије и уједно предсједавајући Парламентарног одбора ЕУ за стабилизацију и придруживање са Црном Гором, Данијел Фројнд из групације Зелени, и Тајс Ројтен, члан блока социјалиста и демократа. Састанку је присуствовала шефица Делегације ЕУ у Црној Гори амбасадорка Оана Кристина Попа.

- Предсједник се осврнуо на протеклу годину демократског развоја Црне Горе током које се земља суочила са различитим изазовима, очекиваним и оним неочекиваним; и годину која је након промјене власти, која је доживљена као шанса за нови демократски искорак црногорског друштва, нажалост, по питању реформи и европског пута Црне Горе била година застоја- навели су у саопштњу.

Потврдио је да је најважније да је Црна Гора успјела да остане на европском путу, и увјерење да ће очекиване промјене у будућности створити услове да се влада несметаном јачином фокусира на оно што су неопходне реформе и испуни оно што је неопходно за усвајање европских вриједности

- Црна Гора се не бави роковима, већ пажњу усмјерава на квалитет, и на нама је да обавимо свој посао и испоручимо резултат европским партнерима, а од њих очекујемо помоћ и подршку у елиминисању деструкција којима су регион и Црна Гора изложени. Деструкција се врло разиграла и данас у региону говоримо о стабилности, умјесто о интеграцији – то је слика коју видимо из Црне Горе и забринутост коју дијелимо са нашим партнерима, како бисмо заједно учинили више да сачувамо Западни Балкан као зону европских вриједност- поручио је Ђукановић.

Европски парламентарац Билчик изразио је задовољство делегације поновним боравком у Црној Гори, наглашавајући да се ради о првој мисији Европског парламента у Црној Гори од почетка пандемије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 15:23