Фото: Портал Дан / - Фото: Портал Дан
27/01/2022 u 18:40 h
Željka Bojanić, Biljana Brašnjo, Ivona DrobnjakŽeljka Bojanić, Biljana Brašnjo, Ivona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО/ВИДЕО) Протести-Подгорица: Не смијемо изневјерити аманет митрополита; Тензије у Никшићу због комита

У Подгорици је протест прошао мирно док је у Никшићу било тензија. Наиме чланови групе Комите окупиле су се као конта скуп који негодује присуство Матије Бећковића у том граду...

И ноћас се у више градова Црне Горе одржавају протести против иницијативе за смјену Владе.У Подгорици је протест прошао мирно док је у Никшићу било тензија. Наиме чланови групе Комите окупиле су се као контра скуп због присуства Матије Бећковића у Никшићком позоришту...

Подгорица:

Већи број грађана окупио се на улицама Подгорице. Међу грађанима су и посланици и функционери Демократске Црне Горе. Групу предводи функционер Демократа Момо Копривица са колегама.

image
- Фото: Скриншот (Подогорица)

Грађани носи транспарент "Гласове краду за ДПС Владу" и повикује: "Издаја" , "Недамо светиње", "Узео си паре Дритане"...

image
- Фото: Беране онлајн (Фацебоок, скриншот)

-Стечену слободу бранићемо свим дозвољеним средствима. Не смијемо разочарати аманет митрополита који није хтио да се лијечи вани већ је рекао да остаје и дијели судбину свог народа. Многи после владавибе ДПС храну траже у народним кухињама и контејнерима. ДПС нам је оставио у аманет подјеле. Грађани су очекивали бр-е ослобађање од ДПС-а. Није смак свијета у новој влади и премијеру. Ако нема рјешења могу и нови избори.Молимо Владимира Јоковића и Дритана Абазовића да испоштују парламентарну већину а да се не врате у загрљај ДПС-у. Живјело помирење, правна ЦГ-казао је испред окупљених  Момо Јоксимовић.

Вечерас колону "прати" и музика, тачније пуштају се пјесме посвећене Црној Гори. 

image
- Фото: Портал Дан

Никшић:

У Никшићу је примјетно веће присуство полиције због наводне најаве чланова комитског покрета да ће спријечити гостовање Матије Бећковића у Никшићком позоришту.

image
- Протест Никшић

Вече српског академика почеће у 20 часова, а полиција је присутна и испред позоришта

image
- Протест Никшић

Момчило Вукосављевић обратио се у име организационог одбора. Он је позвао окупљене да шетњом пођу до Никшићког позоришта и тако дају подршку Матији Бећковићу.

image
- Полиција у Никшићу

Група чланова Комитског покрета окупила се и тражи од полициjе да их пусте у позориште. Како јавља репортер Дана из Никшића, Комите нису дале да чланови из политичких партија говоре па су их одвојили.

Јелена ММарковић предсједница Ливералне партије Никшић упорно тражи да им полиција обезбједи пролаз у позориште. Полиција то не дозвољава.  Укључили су се у овом догађају и Либерали.

Јелена Марковић и Саша зековић упорно инсистирају да их пусте у позориште. Њихову групу од 15-ак присталица полиција је одмакла мало од позоришта.

Химну коју су пјевале присталице Комитског покрета друга група је испратила аплаузом. Комите су поручиле "није ово Србија". Полиција се труди да смири међусобне провокације окупљених група и да их раздвоји.

Комите су се након неког времена разишле.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:01