Milan Knežević / Dan
05/03/2024 u 13:28 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Knežević: Lišiti slobode Milivoja Katnića zbog zloupotreba u "Državnom udaru"

Danas su se stekli uslovi da se slobode liši Milivoje Katnić, kao i da se ispita Saša Čađenović zbog zlouptreba u slučaju "Drvani udar", kazao je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Lider DNP-a je rekao da je nakon svjedočenja Mirka Paje Velimirovića jasno da je slučaj "Državni udar" montiran i da treba odustati od optužnice. Istakao je da tužilaštvo treba što prije da liši slobode Milivoja Katnića i Dejana Peruničića, i da opet sasluša Sašu Čađenovića, jer je sada jasno da pritiskali svjedoka.

- Sve je bilo pod pritiskom Milivoja Katnića, Saše Čađenovića i Agencije za nacionalnu bezbjednost. Svjedok saradnik Mirko Paja Velimirović bio je za vrijeme sudskog postupka, odnosno njegovog svjedočenja, pod pritiskom Saše Čađenovića i Milivoja Katnića i tjeran da prizna, odnosno da saopšti da smo Andrija Mandić i ja bili organizatori nekakvog protesta koji se nikad nije desio - kazao je Knežević.

Pohvalio je požrtvovanost trenutne tužilačke organizacije i poručio im da nastave i dalje da rade na ovakav način, jer su “pokazali da im je zakon iznad svega i da će u narednom periodu kad god se budu pojavile ovakve zloupotrebe službenog položaja u požrtvovanju i u sudovima reagovati”.

Velimirović: Izvinjavam se optuženima u slučaju “državni udar”, lažno sam svjedočio

- Želim da pohvalim glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića jer je nakon intervjua sa nekadašnjim svjedokom saradnikom Mirkom Pajom Velimirovićem došlo do ekspresnog hapšenja Milivoja Katnića, ponovnog hapšenja Saše Čađenovića, Dejana Trgičića i još jednog broja službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost – kazao je Knežević.

Suđenje za "državni udar" - Dikić: Specijalno tužilaštvo vršilo pritisak

Konferenciji nije prisustvovao Andrija Mandić zbog radnih, ali po riječima Kneževića on govori u njegovo I u ime Mihajla Čajdenovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:42