Milatović i Abazović / - FOTO: PRTSC/PODKAST
09/09/2024 u 08:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Milatović: Spajić sa Đukanovićem dogovarao zakone o kripto-valutama

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović optužio je premijera i bivšeg partijskog kolegu Milojka Spajića da je, uoči pada 42. Vlade u kojoj su obojica bili ministri, imao intenzivnu komunikaciju sa kabinetom tadašnjeg šefa države Mila Đukanovića kako bi se usvojili određeni zakoni o kripto-valutama

On je te navode iznio u emisiji “Jedan običan podkast” u kom je gostovao zajedno sa liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem, a čiji je autor šef poslaničkog kluba te stranke Miloš Konatar.

Mulatović je kazao da nije ćutao nakon što je saznao da će doći do pada Vlade Zdravka Krivokapića.

- Mnogi su to prećutali, uključujući i sadašnjeg premijera. Ja kasnije, isto tako, saznajem da je on tada pokušavao da ostvari komunikaciju sa tadašnjim predjsednikom (Đukanovićem) i da je imao intenzivnu komunikaciju sa njegovim šefom kabineta (Miodragom Radovićem) jer mu je tad bilo važnije da koja god Vlada je na snazi se usvoje neki kripto-zakoni - tvrdi Milatović.

On je dodao da je Spajić na taj način htio dobiti podršku od poslanika Demokratske partije socijalista da zajedno sa 43. Vladom izglasaju zakon koji je već bio u proceduri.

Milatović: Spajić me je upoznao sa Kotrelom, za Do Kvona govorio da ga ne poznaje

Na Konatarevo pitanje o kom periodu se radi, aktuelni šef države je odgovorio da se radi o kraju 2021. i početku 2022. godine.

Milatović je kazao da tad nije znao za Spajićevu komunikaciju, ali da sad ima dokaze.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 18:13