Predstavljanje Evropskog saveza / - MEDIA BIRO/YOUTUBE/PRINTSCREEN
04/07/2024 u 19:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Predstavljanje Evropskog saveza - Šehović: Država bez identiteta predstavlja praznu ljušturu

Prioritet svih prioriteta Evropskog saveza su ekonomija i životni standard, saopštio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović tokom predstavljanja ovog saveza. Evropski savez čine Socijaldemokrate (SD), Socijaldemokratska partija i Liberalna partija.

- Nas najviše interesuje ono od čega se živi, ali ništa manji prioritet nije ni identitet. Zato što smo ubijeđeni da država bez identiteta, bez onih suštinskih vrijednosti o kojima sam prethodno govorio, predstavlja praznu ljušturu. Crna Gora, bez ustavnih vrijednosti na kojima je obnovila svoju nezavisnost, predstavlja kulu od karata koju bi prvi značajniji politički vjetar mogao da sruši, a ja mislim da je upravo to namjera, istakao je Šehović

Kazao je i to da ne pristaju da pogrešne, odnosno retrogradne ideologije koje se prekrivaju sa ekonomijom koja je takođe pogrešna.

- Jer ako bismo na to pristali, onda bismo pristali i na logiku da, recimo, nije problem da sjutra aerodrom nazovemo po suđenom ratnom zločincu samo ako je pista kvalitetno urađena. E, za Evropski savez je bitno i jedno i drugo. I te kako je bitno da li je pista kvalitetno urađena, ali ništa manje nije bitno po kome će aerodrom da se nazove, odnosno ko će da budu moralni uzori generacijama koje dolaze. Zato kažemo da su prioritet ekonomska pitanja, ali isto tako ideologija, jer mi to ne posmatramo jedno bez drugog, dodao je on.

Kazao je da su u Evropskom savezu svjesni da Crnoj Gori treba novi kompromis, da Crnoj Gori treba okupljanje.

- Ali smo još i više svjesni da to okupljanje može biti samo oko građanskih i evropskih vrijednosti. Da to okupljanje može biti samo oko vrijednosti koje jačaju, a ne oko vrijednosti koje slabe Crnu Goru, kazao je Šehović.

Bešić: Evropski savez ima široki koalicioni kapacitet

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 19:57