Milojko Spajić, premijer Crne Gore / - SKRINšOT/X
15/10/2024 u 15:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Spajić: Jedini pobjednik popisa je evropska i građanska Crna Gora

Premijer Milojko Spajić kazao je da jedini pravi pobjednik popisa stanovništva je evropska i građanska Crna Gora.

- Jedini pravi pobjednik Popisa, koji je obavljen po najvišim standardima, je evropska, građanska Crna Gora, koja je dovoljno velika za sve nas - saopštio je premijer Milojko Spajić povodom današnjeg objavljivanja rezultata Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

Premijer je kazao i da je godina sprovođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova referentna tačka u istoriji jedne države i društva te istakao da je današnje saopštavanje rezultata više od same statistike jer postavlja okvir za kreiranje politika i pravce daljeg razvoja Crne Gore.

On je zahvalio svima koji su učestvovali popisivačima, njihovim koordinatorima i građanima koji su im otvorili svoja vrata. A posebno, kako je istakao, predstavnicima parlamentarnih stranaka i vijeća manje brojnih naroda na konstruktivnom odnosu i posvećenosti u iznalaženju zajednički prihvatljivog rješenja što je, kako je kazao, ojačalo povjerenje u sam proces.

- Sa ove tačke gledišta, Popis je bio prvi izazov 44. Vlade ali ujedno i naš prvi uspjeh. Sada nam predstoji da na temelju dobijenih podataka radimo na novim politikama kojima ćemo unaprijediti kvalitet života naših građana i graditi našu evropsku budućnost” istakao je premijer.

(VIDEO) Crnogoraca 41,12 odsto, Srba 32,93, srpskim jezikom govori 43,18 odsto stanovništva

U video obraćanju Spajić je kazao i da zabrinjava trend da je prosječna starost naših građana, uprkos mlađoj populaciji stranaca koja je došla da živi kod nas, porasla na 39.7 godina, što je, kako kaže, alarmantan podatak.

U mjesecima koji slijede biće razmatrane i usvojene detaljne analize demografske, infrastrukturne kao i politike lokalnih samouprava, poručio je premijer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 15:48