Драгиња Вуксановић Станковић / - IVAN PETROVIC - IPE
07/07/2021 u 18:41 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Вуксановић Станковић: Постоји стално мијешање Србије у унутрашње ствари Црне Горе

Напомиње и да је један од полицајаца провоцирао политичким питањима везаним за ситуацију у Црној Гори.

Посланица опозиционе Социјалдемократске партије Црне Горе Драгиња Вуксановић Станковић изјавила је у "Дану уживо" на N1 телевизији  да је у два наврата без образложења претресана на Аеродрому Никола Тесла у Београду и да након тога очекује реакцију Министарства спољних послова како би се разјасниле све околности око тог догађаја.

Подсјетимо, Вуксановић Станковић је недавно посјетила Београд. Али, посјету су, према њеним ријечима, обиљежиле и непријатности које је доживјела на аеродрому.

-Ја сам слетјела и дошла сам до пасошке контроле. Када сам предала своју личну карту, службеница полиције ме је обавијестила да морам да се вратим и да будем претресена. На моје питање зашто, она ми је рекла да сам у компјутеру означена црвеном бојом, и да морају да изврше додатне претраге. Након тога сам отишла у просторију у којој није било камера, и без икаквог образложења сам претресена уз присуство двије службенице полиције-навела је она.

Према њеним ријечима, приликом претреса торбе, службенице полиције су наишле на њен дипломатски пасош, након чега им је објаснила да је посланик у Скупштини Црне Горе.

-Оне су наставиле претрес, нису се зауставиле, а након завршеног претреса су ми рекле да изађем из те просторије и да сједнем на једну клупу. Чекала сам још пет до десет минута, док је претрес трајао око 15 минута. Након питања полицајцу докле ћу сједети ту, речено ми је да то може трајати пет минута, пет сати, а можда и више-објашњава она, и додаје да јој након тога речено да ће бити предата „органу који је потражује у Србији“.

-Ја сам питала зашто би ме ико потраживао у Србији, јер ја нисам направила никакав прекршај? Полицајац ми је рекао да он то не зна. Морала сам да тражим дозволу и да идем у тоалет, и након више од сат времена сам пуштена да одем- рекла је Вуксановић Станковић.

Додаје да је доживјела непријатности и приликом повратка у Црну Гору.

-Предала сам личну карту и речено ми је да не могу да идем даље, да морам да будем претресена и да се обаве додатне претраге. Том приликом сам добила записник о претресу, а приликом претреса ми, наравно, нису пронашли ништа-рекла је она.

Напомиње и да је један од полицајаца провоцирао политичким питањима везаним за ситуацију у Црној Гори.

Оцјењује да су полицајци  одлучили да је претресу због тога што је била обиљежена „црвеном бојом у систему“, и истиче да се један од њих консултовао са неким током њеног претреса.

Зашто ја као посланик пролазим као криминалац?

-Полицајац  као полицајац апсолутно није знао ко сам док му ја у једном тренутку нисам рекла да имам дипломатски пасош и да они немају право по Бечкој конвенцији да ме претресају и да су дужни да ми омогуће несметан пролаз. Други полицајац који је био у кабини, а који није био задужен за мој случај, рекао је да њих то не занима- казала је црногорска посланица.

Након провјере пријаве боравка омогућено јој је да се укрца на авион и да одлети за Црну Гору.

Вуксановић Станковић је рекла да у оба наврата није добила образложење због чега је извршен претрес, а да је на конференцији за штампу накнадно затражила да се огласи Министарство спољних послова и да објасни зашто је дошло до тога.

-Када дођете да посланик у сусједној држави са дипломатским пасошем пролази као најгори криминалац, Министарство спољних послова је дужно да реагује-истакла је гошћа N1 и рекла да након реакције министра спољних послова Црне Горе Ђорђа Радуловића тражи објашњење.

Коментаришући како тренутна ситуација између Србије и Црне Горе и усвојена Резолуција могу да имају везе са претресањем, она каже да у последње вријеме постоји стално мијешање званичних власти у Србији у унутрашње ствари у Црној Гори, од изборног процеса у Никшћу до тога да црква заједно са званичним властима у Србији се мијеша у унутрашње прилике у Црној Гори.

-Никада нећу дозволити да ми било ко спочитава или подмеће да у мом политичком дјеловању на било који начин, када критикујем оно што сматрам да није добро у Србији или Црној Гори, да ја имам нешто против српског народа и државе Србије. Моја мајка је рођена у Србији, у Ужичкој Пожеги, моја ујчевина је у Ужичкој Пожеги и ја према Србији имам посебну емоцију. Никада нећу изједначити државу Србију и српски народ за званичном политиком Србије са којом се не слажем. Али, увијек ћу рећи оно што мислим, свиђало се то неком или не- закључила је Вуксановић Станковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:22