Vašington  / - SHUTTERSTOCK
29/12/2022 u 07:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada angažovala lobiste u SAD, plaća ih 35.000 dolara mjesečno

Ugovor i prateći podaci objavljeni su na sajtu američkog Ministarstva pravde, u dijelu gdje se bilježe aktivnosti inostranih subjekata u vezi sa aktivnostima SAD

Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem potpisala je sa kompanijom Bipartizan Solutions Inc. ugovor o predstavljanju u SAD. Ugovor će važiti od 1. decembra ove godine, do 30. novembra 2023. godine, a za usluge predstavljanja Vlada Crne Gore dužna je da plaća 35.000 dolara mjesečno.

Ugovor i prateći podaci objavljeni su na sajtu američkog Ministarstva pravde, u dijelu gdje se bilježe aktivnosti inostranih subjekata u vezi sa aktivnostima SAD. 

image

Vladin ugovor

- FOTO: EFILE.FARA.GOV/DOCS

Ugovor su potpisali 13. decembra ove godine Mičel Barak, predstavnik pomenute firme i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Prema ugovoru, kompanija Bipartizan Solutions Inc. radiće, između ostalog, na jačanju odnosa između Crne Gore i SAD, kao i razvijanju veza između Vlade Crne Gore sa relevantnim zvaničnicima Stejt dipartmenta, Bijele kuće i Savjeta za nacionalnu bezbjednost. 

Firma će zastupati i lobirati za Crnu Goru u vezi sa integracijom u EU a osnažiće crnogorsku jedinstvenu regionalnu poziciju kao NATO člana i mosta između SAD i Balkana. 

(RTCG)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 09:20