FOTO: Andrija Nikolić, skrinšot, facebook / - SKRINšOT - FACEBOOK DPS
26/04/2024 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Vlada da bude kosponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Poslanici Skupštine, njih 35, uputili su pismo premijeru Milojku Spajiću, pozivajući Vladu da, bez daljeg odgađanja, donese odluku o kosponzorstvu predloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić rekao je da je tekst pisma ponuđen na potpis poslanicima svih poslaničkih klubova Skupštine, osim nekadašnjeg Demokratskog fronta.

- Tekst pisma koje je poslato Vladi, ponuđen je na potpis poslanicima svih poslaničkih klubova, osim poslanicima nekadašnjeg Demokratskog fronta, koji negiraju da se u Srebrenici dogodio genocid - napisao je Nikolić na društvenoj mreži X.

U pismu se navodi da je Skupština 2009. godine usvojila Deklaraciju o prihvatnju Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, a 2021. donijela Rezoluciju o genocidu u Srebrenici za koju je glasalo više od dvije trećine poslanika.

- Moralna i etička obaveza Crne Gore je da i ovog puta snažno stane uz istinu i pravdu, potvrđenu presudama Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala, kojima je zločin u Srebrenici proglašen genocidom, a sedam osoba pravosnažno osuđeno - ističe se u pismu Spajiću.

Pismo su potpisali poslanici DPS-a, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Građanskog pokreta URA, Albanskog foruma i Kluba poslanika Demokratske unije Albanaca i Hrvatske građanske inicijative.

Poslanički klub PES-a: Poštujemo rezoluciju Skupštine, genocide prave pojedinci, a ne narodi

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:09