/ - фото: ВЛАДА ЦГ
26/01/2022 u 19:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада донијела средњорочни програм рада

ПРВ садржи конкретније активности које треба да буду одобрене на нивоу Владе

Влада Црне Горе је, на 56. сједници, којом је предсједавао премијер Здравко Кривокапић, донијела Средњорочни програм рада Владе 2022-2024. и Програм рада за 2022. годину.

- Средњорочни програм је документ којим се дефинишу приоритети и циљеви Владе на које ће бити усмјерена пажња и ресурси у период 2022-2024. Он представља оквир за планирање секторских политика, годишњих програма рада Владе, али и средњорочних и годишњих програма рада министарстава. У СПРВ се дају мјерљиви показатељи на основу којих се мјери успјешност у достизању циљева и омогућава праћење резултата и учинака у сваком тренутку. Индикатори који се налазе у СПРВ објашњавају кључне промјене у појединим секторима. У самом документу су наведене само најзначајније активности које ће се реализовати само у 2022. години. Све активности које ће се реализовати у 2023. и 2024. години ће бити детаљно утврђене у годнишњим плановима рада Владе и годишњим плановима рада министарстава- наводе из Владе.

Годишњи програм рада Владе (ПРВ), суштински представља годишњи акциони план за спровођење СПРВ-а. СПРВ и ПРВ чине јединствени плански документ који мора бити усклађен. ПРВ садржи конкретније активности које треба да буду одобрене на нивоу Владе да би се обезбиједило остваривање постављених циљева СПРВ-а.

- Годишњим програмом рада Владе дефинишу се стратегије, програми и друга документа и акта која Влада треба да донесе/усвоји ради реализације циљева постављених у СПРВ. Поред тога, Годишњи програм рада садржи и преглед нормативних активности Владе - закона и подзаконских аката које Влада треба да утврди, односно донесе у току године и који мора бити усклађен са обавезама које произилазе из стратешких докумената и процеса приступања Црне Горе Европској унији- саопштено је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:58