Са сједнице Владе / - BOJANA CUPIC/Гов.ме
23/10/2021 u 21:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада не предлаже представнике НВО сектора у преговарачким структурама

Напомињу да у преговарачкоj структури има преко 800 људи, те да jе истицање поjединачних имена, коjа су претходно већ била дио преговарачке структуре, како кажу, “покушаj политизациjе процедуре избора представника НВО сектора у радним групама за преговоре

Влада Црне Горе jе саопштила да не предлажу представнике НВО сектора у преговарачким структурама.

Реакциjа из Владе долази поводом, како су навели, обjава у одређеним медиjима и коментара на друштвеним мрежама о поjединцима коjи су именовани за чланове радних група за припрему и вођење преговора о приступању Црне Горе ЕУ.

“Влада Црне Горе не може предлагати било кога из НВО сектора на било коjу позициjу у преговарачким структурама. Представници НВО сектора се укључуjу у радне групе за преговоре по посебноj процедури и jавном позиву. У том смислу, уколико представник одређене невладине организациjе задовољи услове jавног позива, он не може бити одбиjен због своjих политичких или било коjих других преференциjа. Поjединци са чиjим именима се лицитира у медиjима и на друштвеним мрежама нису преговарачи, нити руководе радним групама за преговоре, већ су само чланови радних група – као представници НВО сектора”, наведено jе у саопштењу.

Напомињу да у преговарачкоj структури има преко 800 људи, те да jе истицање поjединачних имена, коjа су претходно већ била дио преговарачке структуре, како кажу, “покушаj политизациjе процедуре избора представника НВО сектора у радним групама за преговоре, али и етикетирања Владе за нешто што ниjе у њеноj ингеренциjи”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 15:03