Сједиште Општине Беране / - Д.Ј.
15/08/2024 u 18:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlada predlaže skraćenje mandata SO Berane

Stekli su se uslovi da Vlada Crne Gore, shodno odredbi člana 66 stav 3 Zakona o lokalnoj samoupravi da uputi predlog za skraćenje mandata Skupštini opštine Berane, saopšteno je nakon današnje sjednice Vlade.

Shodno odredbama člana 66 stav 2 Zakona o lokalnoj samoupravi Skupština opštine Berane bila je dužna da izabere predsjednika opštine u roku od 30 dana od dana prestanka mandata. Kako Skupština opštine Berane nije izvršila navedenu zakonsku obavezu,

Ministarstvo javne uprave je ukazalo Skupštini opštine Berane da, ukoliko u roku od deset dana ne donese Odluku o skraćenju mandata Skupštini opštine Berane, Ministarstvo javne uprave će predložiti Vladi Crne Gore da shodno odredbi člana 66 stav 3 Zakona o lokalnoj samoupravi da uputi predlog za skraćenje mandata Skupštini opštine Berane", piše  u Informaciji Vlade o stanju u SO Berane.

Ministarstvo javne uprave je 5. avgusta uputilo zahtjev Službi Skupštine opštine Berane za dostavljanje informacija, podataka i spisa predmeta u vezi sa primjenom odredbi člana 66 stav 3 Zakona o lokalnoj samoupravi. 

- Dana 6. avgusta 2024. godine Služba Skupštine opštine Berane elektronskim putem je dostavila informaciju da jedna trećina odbornika nije predložila skraćenje mandata Skupštini opštine Berane, te da nije donijeta Odluka o skraćenju mandata Skupštine opštine Berane. Imajući to u vidu, stekli su se uslovi da Vlada Crne Gore, shodno odredbi člana 66 stav 3 Zakona o lokalnoj samoupravi da uputi predlog za skraćenje mandata Skupštini opštine Berane - navedeno je. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 04:11