фото: Радничка партија / - фото: Радничка партија
25/09/2021 u 08:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучинић: Црну Гору и Србиjу повезуjе заjедничка историjа

Кркобабић је истакао да jе политика Србиjе увиjек окренута диjалогу и размjени идеjа, али да се одлуке доносе искључиво у интересу грађана

Делегациjа Радничке партиjе на челу са предсjедником Максимом Вучинићем боравила jе у радноj посjети у Београду, гдjе су се састали са потпредсjедником Народне скупштине Београда Стефаном Кркобабићем. Тема састанка била jе сарадња скупштине Црне Горе и Србиjе, али и сарадња два посланичка клуба ПУПС "ТРИ П" и Демократског фронта.

Ове двиjе партиjе настале су са jедним заjедничким циљем, а то jе очување достоjанства радничке класе, пензионера и привредника као и  побољшању њиховог положаjа у друштву.

Кркобабић jе исказао интересовање за положаj српског становништа у Црноj Гори и заштити  њихових интереса. Он jе додао да jе политика Србиjе увиjек окренута диjалогу и размjени идеjа, али да се одлуке доносе искључиво у интересу грађана.

Предсjедник Радничке партиjе Максим Вучинић истакао jе да jе приjе годину дана изабран за наjмлађег посланика у Скупштини Црне Горе, а  да jе данас имао част да своjу прву дипломатску мисиjу започне у некадашњоj Скупштини Савезне Републике Jугославиjе и потпредсjедником Народне скупштине Стефаном Кркобабићем. Он jе указао на чињеницу да Црну Гору и Србиjу повезуjе заjедничка историjа, породице па и економска сарадња, те да су такве везе нераскидиве и да их треба његовати и jачати.

Посебна тема састанка била jе економска сарадња двиjе државе али и успостављање сарадње и на осталим важним областима за обjе државе.

Ове теме су подржали  представници стручноиг савjета Радничке партиjе, али и потпредсjедник партиjе Момчлило Маноjловић.

Када jе економска сарадња у питању народни посланик у Скупштини Србиjе Драган М. Марковић навео jе да ПУПС примjењуjе веома успjешан  модел оснивања привредних задруга , коjе субвенционише Влада Републике Србиjе, а коjа представља примjер добре праксе запошљавања младих на селу и помоћи преивредним газдинствима, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:22