Вучуровић / FOTO: IGOR ŠLJIVANčANIN
12/09/2021 u 11:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Ђукановић прешао пут од Србина до Дукљанина, сад љуби руке циркусантима из ЦПЦ

Спреман је на све, на сваку превару и издају, само да сачува свој капитал, казао је посланик ДФ-а

Јован Вучуровић, посланик Демократског фронта за Kурир каже да је све што је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић радио ових година било смишљање на који начин да сачува своје богатство, оно што је, каже, опљачкао од грађана, заједно са својом породицом и његовим партнерима из организованог криминала.

- Мијењао је идеологије и ставове, прешао пут од великог Србина до Дукљанина, од љубљења руке нашем патријарху Павлу до подршке циркусантима из тзв. Црногорске православне цркве. Просто, на све је спреман, на сваку превару и издају, само да сачува свој капитал. И данас је несумњиво, из истог разлога, спреман да увуче Црну Гору у сукобе и хаос, и то морају да знају првенствено гласачи ДПС-а , а та партија се буквално преполовила након парламентарних избора”, каже Вучуровић.

Подсјетио је да је Момир Булатовић још прије 24 године упозорио о каквим се “бананама” ради и упознао јавност са дјеловањем "опасне криминалне организације Ђукановића".

- То је вријеме када се под контролом Ђукановића и државне безбједности одвијао шверц цигара, дроге и ко зна чега још, што је недавно потврдио и амерички дипломата Монтгомери, али у Црној Гори је још увек врх правосуђа под контролом криминалне хоботнице па још нема процесуирања Мила и дружине. Сјетимо се да су Мило и компанија тада блиско сарађивали са највећим италијанским мафијашима које су представљали као туристе, да је много људи ликвидирано у обрачунима кланова, да су страдали и државни функционери. Дакле, криминал је оно што ће остати највише препознатљиво у каријери Мила Ђукановића. А након реформи у правосуђу, независно тужилаштво и судство ће се бавити његовим ликом и дјелом - поручио је Вучуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 14:50