Вучуровић  / Фото: Иван Петровић Ипе
13/06/2021 u 12:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Кривокапићева Влада и бивши режим желе да спријече одржавање пописа

Директорица Монстата је иста она особа против које је Нова подносила пријаву због фалсификовања пописа на штету српског народа, тврди функционер ДФ-а

Последњи став Монстата, да је "попис ове године немогуће организовати'', открива да се припрема велика преварграђана уз договор актуелне владе Здравка Kривокапића и бившег режима ДПС-а, тврди функционер Демократског фронта (ДФ) Јован Вучуровић. 

- Намјера ове здружене акције и покушаја да се спријечи традиционални попис, који је предвиђен да се одржи ове године, је да се сакрију и да се не утврде чињенице које су погубне и за једне и за друге - да је побједу на изборима 30. августа однио српски народ, српска језичка заједница и припадници СПЦ. Ни актуелна влада, ни бивши режим не желе да се та чињеница констатује на попису, и зато га избјегавају и причају да га је немогуће организовати- додаје он. 

Како истиче, сарадњу Kривокапића и предсједника Црне Горе Мила Ђукановића по овом питању најбоље илуструје податак да је директорица Монстата иста она особа из ДПС против које је Нова српска демократија, још 2011. године, подносила кривичну пријаву због фалсификовања пописа на штету српског народа.

- Дакле, Kривокапић пуних 200 дана није хтио, није желио или није смио да смијени партијског војника ДПС-а, него му је послужио да сада има изговор како се попис наводно не може одржати. Попис становиштва смо обећали грађанима, и ако неће да га организује влада Здравка Kривокапића, која је и на другим питањима, попут избјегавања потписивања темељног уговора са СПЦ, изгубила подршку ДФ, вјерујемо да ће се конституисати нова влада која ће омогућити да се та уставна и законска обавеза реализује, и тиме спријечити овај покушај преваре грађана од стране актуелне владе и бивсег режима- закључио је Вучуровић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:38