Јован Вучуровић
22/06/2021 u 11:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Напад на митрополита Јоаникија наставак антисрпске хистерије, након смјене Лепосавића и ,, Резолуције о Сребреници"

Додаје да међутим, умјесто презира према Ђукановићу, Здравко Кривокапић и Алекса Бечић инсистирају на кохабитацији и сарадњи са таквом особом

Послланик ДФ-а Јован Вучуровић реаговао је "на напад Мила Ђукановића на митрополита Јоаникија".

(ВИДЕО) Ђукановић о митрополиту Јоаникију: Беспослен поп и говеда крсти

-Увреде на рачун митрополита Јоаникија од стране Мила Ђукановића говоре да шеф ДПС-а наставља са својом антисрпском и антиправославном политиком и да му је намјера да додатно подгријава мржњу и сукобе у ЦГ. Када вођа организованог криминала, који нажалост ,,покрива" функцију предсједника ЦГ, на овакав начин напада нашег митрополита Јоаникија и нашу СПЦ, јасно је да лекција од 30. августа није била довољна, а главни кривци су они који ништа нису урадили да се изврши демонтажа бившег режима и да се процесуирају и иза браве заврше они који су пљачкали и уништавали државу-навео је он.

Додаје да међутим, умјесто презира према Ђукановићу, Здравко Кривокапић и Алекса Бечић инсистирају на кохабитацији и сарадњи са таквом особом.

-То је недопустиво и отвара сумњу у то да постоје заједнички интереси предсједника ЦГ, владе и скупштине. Овакво понашање је и резултат тога што још увијек није потписан темељни уговор са СПЦ, што је само охрабрило Ђукановића да настави са срамним нападима на нашу Цркву и митрополита Јоаникија. Такође, дужни смо да констатујемо да, након што је у парламенту, гласовима ДПС, Кривокапића, Демократа, Уре, СД-а, Бошњачке странке, усвојена антисрпска резолуција о Сребрници и смијењен Владимир Лепосавић, атмосфера у Црној Гори подсјећа на ону из времена усвајања ДПС-овог закона против СПЦ. И сада се из врха државне власти пласирају најогавнији напади на СПЦ, Србију, Републику Српску и српски народ. И сада се прогоне српски интелектуалци, и сада је, као и тада на мети Александар Раковић, Чедомир Антић, и сви који су забринути за судбину свога народа-сматра он.

Додаје да српски народ у ЦГ, али и у региону је, захваљујући скандалозном понашању власти у ЦГ, поново доведен у позицију да се бори против разних подвала и лажи, али су сигурни да ће успјети да одбранимо оно што су постигли 30. августа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 15:28