Јован Јоле Вучуровић / - фото: ДФ
14/03/2022 u 17:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Не пролазе подметања, наша врата су и даље отворена за оне коjи желе договор унутар парламентарне већине

Наша врата су и данас отворена и за Демократе, и за УРУ, и све друге странке парламентарне већине, jер смо сигурни да jе то бољи пут од тога да се не договоримо или да неко оде у загрљаj ДПС-а, казао је Вучуровић

У изборноj кампањи у Беранама користе се свакаква средства, подметања и лажи, па и ова да jе ДФ требало да добиjе неко министарство или да jе нешто помагао Дритану Абазовићу да се повеже са неким важним адресама у Србиjи, казао је посланик ДФ-а Јован Јоле Вучуровић.

- Дакле, то ниjе истина и то по глупости спада у ниво оних спинова да jе ДФ у неком договору са ДПС - поручио је Вучуровић.

Додаје да оно што jе истина jе да се "ДФ у континуитету залаже да се влада конституише у оквиру парламентарне већине, а добро се зна ко ниjе желио такву владу".

- Понављамо, добро би било да се сви изjасне, укључуjући и ове коjи нападаjу ДФ, и да, попут нас, jавно саопште - ми хоћемо да се договоримо са свима коjи су побиjедили 30. августа. Наша врата су и данас отворена и за Демократе, и за УРУ, и све друге странке парламентарне већине, jер смо сигурни да jе то бољи пут од тога да се не договоримо или да неко оде у загрљаj ДПС-а. И свакако да су добродошли, ако желе, и представници странака националних мањина. А ако се одбиjа ова наша инициjатива, и ако им jе важниjи Мило Ђукановић од промjена у ЦГ, онда нека остану тамо гдjе су и били - истакао је Вучуровић.

Како наводи, предсjедник НСД и jедан од лидера ДФ, Андриjа Мандић, водећи рачуна о српском народу коjи представља у ЦГ, уложио jе велике напоре да се очува парламентарна већина и разговарао  jе са лидерима свих странака из те већине, и са Демократама и са Уром, као и са поjединим представницима странака националних мањина.

- Jедино никакав контакт ниjе имао са Милом Ђукановићем, ДПС и њиховим сателитима - поручио је Вучуровић.

Он је додао да Андриjа Мандић ниjе било кога од поменутих водио на састанке код предсjедника Србиjе Александра Вучића, нити код Његове Светости Патриjарха Порфириjа, него су они коjи су жељели да дођу до тих адреса то чинили властитим напорима и своjим трудом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:41