Вучуровић и Мандић / - фото: Демократски фронт
12/10/2021 u 11:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић: Нема Владе ако у њој не буде Андрија Мандић

Ми не желимо да стоjимо у мjесту него да оjачамо владу са лидерима и покренемо Црну Гору и њене институциjе коjе су потпуно у блокади, казао је Вучуровић

Посланик НСД И ДФ-а Јован Вучуровић је казао да Црна Гора више нема времена за било какве експерименте и промашене проjекте, какав jе била експертска влада, и политички субjекти парламентарне већине су дужни да своjе капацитете ставе на располагање народу и преузму одговорност за управљање земљом. Зато ДФ и НСД више неће дозволити неке нове импровизациjе и политичке авантуре другоцрногорских и другосрбиjанских таjкуна коjи нису ни учествовали у изборима, а жељели би да састављаjу владу.

– Ниjе таjна да то раде првенствено због властите рачунице jер у времену када су згртали богаство, док jе Црна Гора гладовала, много тога jе “зарађено” захваљуjући одређеним аранжманима са Милом Ђукановићем, а не би било за њих добро да о томе говори неко у Влади или, рецимо, то темељито истражи. Наравно да моћ коjу незаслужено заузму њихови кадрови може значаjно помоћи увећавању њиховог богатства. Машта оних коjима jе гомилање новца животни избор нема граница када jе у питању броj комбинациjа коjе воде ка том циљу. Ми смо давно регистровали да они имаjу навику да дрско присваjаjу оно што jе туђе, а таква клептоманиjа нигдjе друго у региону ниjе виђена – казао је Вучуровић.      

Након суноврата експеримента са такозваном експертском владом, како је казао, ДФ захтиjева да њихови лидери заузму она мjеста у извршноj власти коjа им jе народ дао. Дакле, ми не крадемо туђа мjеста у влади, већ преузимамо директну одговорност за реализациjу програма коjим смо побиjедили на изборима. Око тога неће бити било каквог погађања и добро jе да то сада знаjу сви коjи учествуjу у постизању договора парламентарне већине, а посебно они коjи су мислили да уцjењуjу људе коjи су годинама били на првоj линиjи борбе против ДПС и мафиjе.  

Зашто ови другоцрногорци и другосрбиjанци ове њихове предлоге о формирању владе Црне Горе не понуде европским демократиjама, пошто су им уста пуна Европе, зашто се не кандидуjу за Нобелову награду нудећи властито откриће о преуређењу демократских принципа и стандарда. Наравно да неће, jер они добро знаjу да jе срамотно нешто овако поменути у пристоjном друштву. Таква дрскост, да неко ко ниjе учествовао на изборима, смиjе да било шта приговори предсjедницима политичких странака чиjом упорношћу и снагом jе оборен режим Мила Ђукановића, представља не само невиђени безобразлук него и нитковлук.

–  Као посланик НСД и ДФ, као jедан од оснивача НСД и странке из коjе jе настао НСД, jавно саопштавам да нећу гласати ни подржавати ни jедну Владу у коjоj не буде наш предсjедник Андриjа Мандић – казао је Вучуровић.

Знам да слично мисле и све моjе колеге, а ми у НСД сигурно нећемо дозволити да нам неко руши странку тако што ће нашем предсjеднику Андриjи Мандићу и НСД одузети оно што нам jе народ дао, додао је он.

За оне коjима треба подсjећање, Нова српска демократиjа jе странка са наjвећим броjем посланика у парламентарноj већини, три пута више од Уре, на примjер. Вараjу се сви коjи мисле да ћемо нашу организациjу, коjу смо децениjама стварали, предати на вољу и одлучивање било коме, а то посебно нећемо дозволити другоцрногорским таjкунима окупљеним око концерна Виjести. Пошто ниjесу успjели да нађу партнере коjи би им служили међу опозиционим посланицима ДПС-а, вjеруjу да им то може поћи за руком када су у питању они коjи су бољи, jачи, чвршћи и поштениjи од њихових некадашњих ортака. НСД и ДФ стоjе чврсто ослоњени jедни на друге чекаjући или поштен договор или нове изборе, саопштио је посланик.

– Ми не желимо да стоjимо у мjесту него да оjачамо владу са лидерима и покренемо Црну Гору и њене институциjе коjе су потпуно у блокади. Ми смо краjње коректно дали овоj влади 200 дана да испоручи резултате, али од свега имамо блокиране институциjе а нема демонтажа мафиjашког режима Мила Ђукановића. Имамо само нова обећања као да им jе неко до сада бранио да све то реализуjу – додао је он.

Како је казао ваља подсjетити да су и раниjе одбиjали разне понуде за улазак у власт jер им то ниjе припадало и нису жељели да имају било шта са режимом Мила Дjукановића, додајући да их баш интересуjе како би се, да су били у њиховој позициjи, понашали неки други коjи данас на овако подао начин желе да приграбе оно што припада НСД и ДФ. 

Оваква ситуациjа jе неодржива и због тога што у влади имамо лидера jедне од странака парламентарне већине коjи кроз дjеловање у влади ради и на подизању реjтинга своjе политичке организациjе. И ако неко мисли да ми треба да стоjимо са стране и аплаудирамо док неке странке користе државне функциjе за сопствено jачање, онда се преварио. Ми смо коректан партнер свима коjи су коректни према нама и зато очекуjемо да, након годину дана лутања ове владе, дођемо до решења, закључио је Вучуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 08:34