/ Јован Вучуровић
07/09/2021 u 15:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучуровић оптужио Ђукановића да је на челу "читавог удруженог подухвата и специјалног рата"

Како је казао, они у ДФ се искрено надају да се сви у парламентарној већини и влади након свега слажу да нема чекања са реформама у судству и тужилаштву

Посланик Демократског Фронта Јован Вучуровић саопшто је да сукоби данима припремани, и да треба санкционисати вође побуне и оне из извршне власти који су им помагали.

- ДПС и сателити данима су ширили мржњу, атмосферу насиља и тероризма, и пажљиво припремали терен за оно што су урадили на Цетињу. То може да се утврди иоле озбиљнијом анализом, и закључи да ништа што се десило на Цетињу није било случајно. Интензитет мржње према српском народу и СПЦ, који су у својим јавним наступима покренули Ђукановић, Вељовић, и остали из те монтенегринске екстремистичко-криминалне организације био је толики да је свакоме било јасно да та лица нешто припремају, а 5. септембра на Цетињу смо се и увјерили шта су припремали. Примјетно је, такође, да иста лица настављају са ширењем мржње и пропагирањем насиља. На челу читавог овог удруженог ,,подухвата'' и специјалног рата, је Мило Ђукановић са сарадницима, од којих су неки координисали са групама на терену, а неки су организовали медијску подршку, али и дио државних функционера из сектора безбједности- навео је он.

Како је казао, они у ДФ се искрено надају да се сви у парламентарној већини и влади након свега слажу да нема чекања са реформама у судству и тужилаштву.

- Јер одатле пријети већа опасност за државу него од оних који запречавају путеве и пале гуме, а то смо, између осталог, видјели и на случају пуштања на слободу Веселина Вељовића. Такође, подједнако је важно да се из извршне власти одстране они који су током догађаја на Цетињу радили за Ђукановића и ДПС. Њих је лако препознати и по формулацијама и нападима на ДФ, јер нападајући ДФ они служе Милу Ђукановићу, а на функцијама на којима се налазе не поштују законе, нити одлуке владе, него раде за бивши режим. Дакле, да се не би поновила ситуација са Цетиња, која би могла читаву Црну Гору да уведе у хаос без повратка, неопходно је одмах санкционисати вође побуне и сва лица која су у томе учествовала- поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

<p>Ilustracija</p>

MUP otvorio e-mail adresu za slanje upita i prigovora povodom lokalnih izbora u Budvi i Andrijevici Uoči izbora za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 26. maja 2024. godine, kao i izbora za odbornike u Skupštini opštine Andrijevica, koji će se održati 2. juna 2024. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova otvorilo je novu e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

25. april 2024 16:23