Vučurović / FOTO: IVAN PETROVIC-IPE
08/05/2024 u 09:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučurović: Rezolucija o Srebrenici nova tačka razdora u regionu

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović kazao je da u toj partiji smatraju da ne treba podržati rezoluciju o Srebrenici, kao i da se tu radi o nečemu što je usmjereno protiv Srbije i čitavog srpskog naroda. Vučurović je dodao da je to "pokušaj satanizacije našeg naroda."

- Umjesto da se rezolucijama traži pomirenje, ova rezolucija predstavlja tačku razdora i unosi nove podjele u čitavom regionu. Ovo je njemačka rezolucija i čudi me da oni nijesu prepoznali potrebu da naprave tekst koji bi, na primjer, osudio sve zločine koji su se dešavali na prostoru bivše Jugoslavije, jer bilo ih je jako puno - kazao je on.

Naglašava da osuđuju sve zločine, kao i ovaj u Srebrenici, ali ne vidi, dodaje, da je neko sa druge strane osudio brojne zločine nad Srbima tokom devedesetih, poput Kravice, Bratunca, ili da neko pominje činjenicu da su iz Sarajeva potpuno nestali Srbi, kojih je prije rata bilo preko 30 odsto u tom gradu.

Knežević: Glasanje za rezoluciju o Srebrenici bio katastrofalan potez

- To je klasičan primjer etničkog čišćenja, ali o tome se ne razgovara, već se sada Njemačka opredijelila da predloži Rezoluciju o Srebrenici, koja pravi razdor i u Crnoj Gori i na ovom kompletnom prostoru, koji je uvijek rovit i nestabilan - naveo je Vučurović za Adria TV.

Podsjetio je da je prošlo gotovo 30 godina od ratnih dešavanja i umjesto da se pronalaze načini kako da se spajamo i povezujemo na ovom području, Vučurović dodaje da sada imamo "jednu rezoluciju koja je uperena protiv jednog naroda i pokušava Srbe predstaviti genocidnim, iako smo narod koji je najviše stradao na ovim prostorima."

- Takođe, to što neki u Crnoj Gori, poput DPS danima potenciraju priču o rezoluciji, pokazatelj je da ova partija i dalje, nažalost, insistira na antisrpstvu i ideologiji ratnog zločinca i naciste Sekule Drljevića, a to nije dobro ako želimo pomirenje. Mi u NSD smatramo da je najzad došlo vrijeme za pomirenje u CG, ali vidimo i te snage koje insistiraju na sukobima i koje će biti vremenom marginalizovane - zaključio je on.

Stejt department imao uvid, ali ne posreduje u vezi sa amandmanima Crne Gore na rezoluciju o Srebrenici

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:09