/ фото: ПР Центар
24/06/2021 u 12:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујичић: Скупштина приватна установа у власништву предсједника политичких партија

Он је казао је да је изјава предсједника НСД Андрије Мандића, прије неколико дана, дала одговор на питање ко бира посланике

Скупштина Црне Горе је приватна установа у власништву предсједника политичких партија, јер они одређују коме кандидату ће дати мандат сматра представник Групе грађана „Грађанска акција“ Божидар Вујичић, и додаје да је због тога Скупштина неуставна, састављена системском дискриминацијом и корупцијом бирачког права.

Он је казао је да је изјава предсједника НСД Андрије Мандића, прије неколико дана, дала одговор на питање ко бира посланике, „једне исте вјечите посланике у Црној Гори, народ или предсједник партије“.

- Господин Мандић је саопштио, како је господин Здравко Кривокапић добио посланички мандат, изговарајући сљедећу реченицу: „Дакле, њега није именовао народ, него сам му на почетку свега, на молбу Цркве, ја уступио своје мјесто на челу листе „ За будућност Црне Горе“. Колику моћ има Мандић и колико веће бирачко право, у односу на остале држављане, јасно се види из његове изјаве- сматра Вујичић.

Он је појаснио да Мандић лично одређује ко ће бити први на листи и добити први мандат, ко други и добити други мандат и тако редом, а само један држављанин Црне Горе, како сматра Вујичић, има веће бирачко право од Мандића, то је Мило Ђукановић, који лично бира много више посланика у односу на Андрију Мандића, односно изабрао је 30 посланика у Скупштини Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:35