/ Алекса Бечић
30/06/2021 u 11:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вујовић: Јасне бриселске поруке Бечићу за наставак ЕУ пута

Вјерујемо да ће предсједник Бечић а и неки други актери у власти добро разумјети бриселске поруке које би требало да им буду и кључни орјентир у процесима који слиједе, казао је он

Генерални секретар СДП Иван Вујовић казао је да је порукама које је предсједник Скупштине Алекса Бечич добио у Бриселу да је Црној Гори потребна “стратешка сарадња проевропских снага и стабилност” јасноодређен правац кретања државне политике уколико она жели да се задржи на путу ЕУ интеграција.

- Подсјећамо да је такве поруке недавно послао и СДП у нашем Позиву за европски консензус кроз политички дијалог, у којем смо нагласили да у Парламенту постоји јасна вриједносна европска већина, која је потврђена и скорашњим гласањем о Резолуцији о Сребреници. Управо таква европска већина је најбољи инструмент за спровођење европске и реформске политике која ће земљу водити напријед, уз потпуну инклузију свих сегмената друштва који могу дати допринос таквом приступу - навео је Вујовић.

Истакао је да није потребно много политичке мудрости да се закључи да је овај европски позив на стратешко партнерство проевропских снага до краја супротстављен клеронационалистичкој и ултрадесној политичкој агенди.

- Вјерујемо да ће предсједник Бечић а и неки други актери у власти добро разумјети бриселске поруке које би требало да им буду и кључни орјентир у процесима који слиједе а тичу се рјешавања политичке и институционалне кризе- казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:33