ТВЦГ, ПРИНТСКРИН / - ТВЦГ, ПРИНТСКРИН
24/08/2021 u 09:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуjовић: Од политичких промjена Црна Гора стоjи у мjесту

За њега jе jасан однос грађана Цетиња у чиjем jе власништву манастри и великог броjа грађана Црне Горе према чину устоличења митрополита црногорско-приморског Jоаникиjа коjи, каже, таj чин виде као непотребну провокациjу

Од политичких промjена у Црноj Гори наjмање се прича о стандарду грађана економиjи социjалним питањима, намећу се теме коjе намеће Демократски фронт (ДФ) као наjвећи дио власти а остали мање више испуњаваjу њихову политичку агенду, казао jе потпредсjедник СДП-а Иван Вуjовић.

– Стоjимо у мjесту преговори са ЕУ су заустављени, имамо скоро блокаду преговарачког роцеса а то што немамо завшна мjерила за поглавља 23 и 24 то jе немар власти коjа ниjе успjела да отвори процес парламентарно-политичког диjалога гдjе би се покушало наћи рjешење за избор ВДТ-а, судиjа Уставног суда и чланова Судског савjета. Док то не урадимо и буде диjалога нећемо имати завршна мjерила и наш процес ће бити заустављен, то jе заслуга ове власти – казао jе Вуjовић.

Од ове ситуациjе, каже, наjмање користи имаjу грађани.

Коментаришући предстоjеће устоличење митрополта црногорско-приморског Jоаникиjа казао jе даjе одабиром мjеста гдjе ће се одржати церемониjа устоличења непотребно створена социjална и политичка тензиjа коjа се, каже, могла избjећи.

За њега jе jасан однос грађана Цетиња у чиjем jе власништву манастри и великог броjа грађана Црне Горе према чину устоличења митрополита црногорско-приморског Jоаникиjа коjи, каже, таj чин виде као непотребну провокациjу.

Он jе поновио да СДП сматра да се таj чин може организовати на другом мjесту и тако избjећи тензиjе.

– Рекао бих да све што раде у Влади они доливаjу уље на ватру почев од изjава премиjера, потпредсjендика владе, то jе била инициjална каписла коjа jе подигла тензиjе и мислим да ако има разборитости у Влади да ће се таj чин одржи али не на Цетињу – казао jе Вуjовић гостуjући у Jутарњем програму Телевизиjе Црне Горе, пише портал РТЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:52