/ - ФОТО: ФЕЈСБУК
02/04/2022 u 20:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукић: СНП ће бити учесница, ако не ове, неке будуће Владе

СНП је јасно поставила своје предуслове за улазак у мањинску владу, од којих су најважнији потписивање Темељног уговора са СПЦ, наводи он

Смијешно је читати данашњу изјаву посланика ДПС-а Данијела Живковића који се у свом препознатљивом маниру обрушио на СНП ЦГ, сматра Драган Вукић посланик СНП.

-Без жеље да дајемо превише значаја његовим флоскулама, осврнућемо се на пар чињеница. СНП ЦГ је пуне 22 године била предводник борбе против претходног режима и политике која је исти штитила. О томе ко је био на правој страни историје најбоље су рекли грађани на парламенатарним изборима 30. августа 2020. године, а затим и на локалним изборима у Никшићу, Херцег Новом, Мојковцу, Цетињу, Улцињу и Беранама на којима је ДПС доживјела класичан политички бродолом- наводи он.

Додаје да "колико год се функционери ове партије трудили да убиједе јавност да њихова политика има највећу подршку у држави, изборни резултати говоре сасвим супротно".

-Чињеница је да ДПС губи на свим нивоима, да нико неће са њом, па су Живковићева условљавања ко може, а ко не може у мањинску владу више него смијешна. Влада није понуђена само ДПС-у, већ 81 посланику у Скупштини Црне Горе на ЕУ агенди.  Оно што је сигурно је да ће СНП, ако не ове, сигирно бити учесница неке будуће владе и у томе нема спора. Да ли ће се ДПС више икад вратити на ниво на којем је некад био, излишно је и говорити. СНП је јасно поставила своје предуслове за улазак у мањинску владу, од којих су најважнији потписивање Темељног уговора са СПЦ, попис становништва, наставак ЕУ интеграција и борба против организованог криминала и корупције- наводи Вукић.

Управо су борба против криминала, како каже он, и корупције и Закон о поријеклу имовине, за који се такође залажемо, оно од чега највише стрепи ДПС.

-Због тога је и упитно њихово ЕУ опредјељење јер не можете бити партнер међународне заједнице, а да се не борите против организованог криминала и корупције. То је први предуслов за приступање породици развијених народа.  СНП остаје чврсто при својим програмским опредјељенима, сигурна да ради најбоље за грађане. Маштарије посланика Живковића оставићемо њему и његовим саборцима из ДПС-а. СНП никада није могао било ко да условљава, посебно не ДПС, и тако ће остати. Ми смо донијели одлуку која је јасна. У Владу не могу ДПС и СД, а СДП је сама себе искључила када су јавно изјавили да на овим програмским принципима и са СНП-ом себе не види у Влади- поручује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 15:27