DEJAN VUKŠIĆ / foto: B.M.
29/08/2024 u 11:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vukšić odgovorio Markoviću: Ništa se ne može prikriti, niti će bilo ko izbjeći odgovornost

Savjetnik predsjednika Crne Gore za bezbjednost i odbranu Dejan Vukšić reagovao je na saopštenje državnog sekretara Ministarstva odbrane.

- Imajući u vidu da ste me direktno prozvali, upućujem Vas na sledeće. S obzirom na to da sjedite na tako visokom položaju, uzmite Poslovnik o radu Savjeta i pročitajte ga. Pronađite dio koji kaže da Savjet o svom radu obavještava javnost a ne Predsjednik, te po proceduri saopštenja koja se objavljuju priprema sekretar Savjeta, a zajednički ga odobravaju kabineti Predsjednika države, Vlade i Parlamenta, kao što je urađeno i juče. Kako u predmetnom saopštenju nema informacija koje Vi pominjete - žalite se onome ko Vas je imenovao a to je Vlada, tj. u ovom slučaju kabinet Premijera koji je odobrio jučerašnje saopštenje.. Osim ako nemate problem da ćete time ugroziti svoju poziciju. I ne brinite gospodine Markoviću, ništa se ne može prikriti, niti će bilo ko izbjeći odgovornost za svoje postupke- naveo je Vukšić.

Podsjećanja radi, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Marko Marković poručio je da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ne treba da opstruira započete reforme.

- Povom pokušaja spina od strane savjetnika Predsjednika za bezbjednost i odbranu, gospodina Dejana Vukšića, a javnosti radi, želim da istaknem da nijesu Ministarstvo odbrane niti ministar Krapović, ti koji pokušavaju urušiti sistem, naročito ne pokušajima dezinformisanja javnosti, kako je to urađeno saopštenjem nakon održane sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, kojim ste sakrili od očiju javnosti informaciju kakva je neusvajanje prijedloga za razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore- navodi se, pored ostalog, u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 20:11