Братић и Лалошевић / -Дан
24/09/2021 u 10:50 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Задруга" у министарству Весне Братић

За само 12 сати у Министарству просвјете, науке, културе и спорта дошло је до великих обрта, након што је објављено да је смијењен директор Управе за спорт и младе, Василије Лалошевић, и нико више не зна шта се догађа

Након што је синоћ објављена информација да је смијењен в.д. диретор Управе за спорт и младе Василије Лалошевић, а рјешење за смјену је потписао лично премијер Здравко Кривокапић, дешавају се заплети као у "Задрузи" и управо на том нивоу.

Јавност треба да зна, једна је од крилатица Владе коју промовиће ево скоро годину дана. Јавност треба да зна и да је након смјене Лалошевића, одређен и његов насљедник Марко Беговић који је мотрао синоћ након 22 сата да јавно саопшти да прихвата мјесто директора за спорт у Управи за спорт. Да нешто није у реду говорила је и чињеница да је Социјалистичка народна партија синоћ у 21 сат најавила за данас конференцију за новинаре на којој ће говорити њен предсједник Владимир Јоковић.

image

Повучено саопштење

-Принтскрин
image

Отказали објављивање

-Принтскрин

Јутрос око 9 и 10 сати стигло је саопштење Министарства у којем се каже да је против Лалошевића Специјално државно тужилаштво формирало предмет. Након петнаестак минута у 9 и 24 Министарство Весне Братић је послало мејл медијима да повлаче саопштење ради допуне. Одмах након тога, већ у 10 сати Социјалистичка народна партија саопштава да одлаже своју конференцију за новинаре јер Јоковић треба ванредно да се састане са премијером Здравком Кривокапићем. Све ово говори да се ради о жестоком сукобу у владајућој коалицији и да је по сриједи велика политичка трговина.

image

Заказивање конференције СНП

-Принтскрин
image

Одлагање конференције СНП

-Принтскрин

Иначе, Лалошевић је тренутно у Словенији на службеном путу на који га је послала Весна Братић, иако му је већ био истекао уговор.

Све ово личи на ситуацију када Матора у Задрузи изгуби живце па нико не може да је смири. У овој ситуацији око Лалошевића тешко је рећи ко је Матора и ко је све изгубио живце, али да је Задруга јесте.

Ово није први случај да Влада реагује овако непринципијелно. Треба се сјетити промјене министра одбране 15 минута прије саопштавања чланова Владе, наглих промјена директора разних директората, управа, савјетника... Задруга па то ти је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:03