Sa sjednice Glavnog odbora / - FOTO: DEMOKRATE
07/03/2024 u 09:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zdenka Popović, Tamara Vujović, Anđela Vojinović, Ilda Škrijelj i Jovana Tošić potpredsjednice Foruma žena Demokrata

Nakon održanog Kongresa, Glavni odbor Foruma žena Demokrata je na prvoj sjednici izabrao potpredsjednice, Generalnu sekretarku i portparolku Foruma žena.

Na Konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora Foruma žena Demokrata, koji broji 100 članica, uz prisustvo preko 500 delegatkinja i gošći, za potpredjednice su jednoglasno izabrane Zdenka Popović, Tamara Vujović, Anđela Vojinović, Ilda Škrijelj i Jovana Tošić.

Za Generalnu sekretarku Foruma, bez glasa protiv, izabrana je Sandra Radević, dok će u narednom mandatnom periodu portparolka Foruma žena Demokrata biti Branka Vukojičić.

Više od 500 članica i gošći pozdravila je i Doris Pak, Počasna predsjednica Žena Evropske narodne partije (EPP).

U svom govoru Pak se posebno obratila, na Kongresu prisutnom predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću.

“Uloga gospodina Bečića u aktuelnoj vlasti izuzetna je i iskoristiću ovaj trenutak da mu odam poštovanje. Sigurna sam da on može računati na vas i vaš doprinos i čvrstu podršku u trasiranju puta Crne Gore ka EU. Crna Gora treba Demokrate, političare koji rade za budućnost svoje djece, a ne autokrate”, kazala je Pak.

Čestitajući okupljenim Demokratkinjama, liderka organizacije žena EPP-a obratila se i izabranoj predsjednici Foruma žena Valentini Minić, a sa delegatkinjama i gošćama je podijelila i sopstvenu impresiju.

“Napravili ste pravi izbor sa izborom predsjednice. Sjećam se kada sam je pozvala, kao mladu poslanicu crnogorskog Parlamenta, 2018. godine, došla je u Ljubljanu da učestvuje na konferenciji EPP Žena. Kada je govorila, na okruglom stolu, zajedno sa Dubravkom Šuicom, Marijom Gabriel – dvije komesarke, koje važe za uzore, ona je govorila na temu “Žene prvo” – i uvjeravam vas, bila je impresivna i ubjedljiva. Uvjerena sam da ćete, predvođeni njom, postati najjača grupa podrške u okviru Demokratske Crne Gore”, dodala je Pak.

Doris Pak je uputila i bezuslovnu podršku Crnoj Gori na putu pristupanja u EU, a Demokratama poželjela da u tim procesima budu predvodnici, što potvrđuje izuzetnu saradnju Demokrata sa najvećom političkom organizacijom Evropskog parlamenta i daje dodatan vjetar u leđa pristupanju Partije EPP porodici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:52