/ - IGOR SLJIVANCANIN Александар Зековић - ФОТО: Савјетрађанску конторлу полиције
30/09/2021 u 17:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зековић: Кривокапић пријетња по владавину права, Секуловић да одбије инструкције

Одбијање да поступи по инструкцијама предсједника Владе је једини начин да се заштити углед полицијске организације и кредибилитет и смисао успостављених облика демократске контроле и надзора над радом полицијом - оцијенио је он

Позивам Министра унутрашњих послова  Сергеја Секуловића да не поступи по инструкцији предсједника Владе Црне Горе о награђивању свих полицијских службеника који су били оперативно ангажовани на Цетињу 5. септембра 2021. године, поручио је генерални секретар Црногорског хелсиншког одбора и бивши предсједник Савјета за грађанску контролу рада полиције Александар Саша Зековић.

 - Одбијање да поступи по инструкцијама предсједника Владе је једини начин да се заштити углед полицијске организације и кредибилитет и смисао успостављених облика демократске контроле и надзора над радом полицијом. На десетине грађана Црне Горе поднијело је озбиљне и квалитетно документоване примједбе и кривичне пријаве на поступање полицијских службеника на Цетињу - навео је он.

Зековић је истакао да награђивање полицијских службеника прије него се заврше поступци контроле, повреде права и законитости у поступању покренути код Одјељења за унутрашњу контролу полиције Министарства унутрашњих послова, Етичког одбора Управе полиције, Савјета за грађанску контролу рада полиције, Заштитника људских права и слобода Црне Горе и државнотужилачке организације представља отворену политизацију полиције и ограничавање свих облика надзора и истрага у раду полиције.

 - Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривикапић је водећа пријетња владавини права и обезбјеђивању поштовања људских права и слобода у Црној Гори а министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, одбијањем да поступи по његовој инструкцији, показаће потребну политичку и професионалну одлучност и храброст да заштити интегритет црногорске полиције и неспорни јавни интерес да се прво утврде све чињенице и заврше потребне провјере - поручио је он.

Подсјетимо, премијер Здравко Кривокапић донио је одлуку да награди полицајце који су  чували јавни ред и мир на Цетињу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:24