Никола Зиројевић / - Никола Зиројевић
31/05/2022 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зиројевић: Црна Гора неће у Отворени Балкан јер је Абазовић то обећао Вучићу

Зато од Абазовића као ватреног подржаваоца ове инициjативе ниjесмо чули нити jедан jедини аргумент зашто jе за Црну Гору чланство у овоj инициjативи добро, казао је Зиројевић

Црна Гора неће у Отворени Балкан само зато што jе то Дритан Абазовић то обећао свом политичком газди Александру Вучићу. То никако не успиjева да схвати наш “случаjни премиjер”, поручио је портпарол СД-а Никола Зиројевић.

- Зато од Абазовића као ватреног подржаваоца ове инициjативе ниjесмо чули нити jедан jедини аргумент зашто jе за Црну Гору чланство у овоj инициjативи добро. Очигледно jе да му jе Вучић рекао да то тако треба, и он, као сваки добар послушник, у стопу слиjеди пут коjи му jе налогодавац зацртао, пут издаjе Црне Горе коjим већ дуже вриjеме корача - истакао је Зиројевић.

Како је казао, Абазовићу савјетују да се, у политичком смислу, добро припази.

- Не од било кога из Црне Горе, већ од његовог колеге, саборца из Србиjе, Александра Вулина, jер jе своjим наступима почео озбиљно да угрожава његову позициjу главног Вућићевог трбухозборца. Ако Абазовић настави овим темпом, имаћемо прилику да, врло брзо, видимо судар ова два титана - за мало мрвица са Вучићевог стола - истакао је Зиројевић.

Према његовим ријечима, и jурење главом без обзира у ову, по државу Црну Гору штетну инициjативу, jе jедан од разлога зашто поносно и принципиjелно "ниjесмо прихватили да се, зарад фотеља, ваљамо Абазовићевом политичком брлогу и преузимамо одговорност за нову превару државе у коjу нас гура. Знамо да jе склон издаjи, али одбиjањем да будемо дио Владе и парламентарне већине коjа jе подржава смо заправо одбили да са Абазовићем преговарамо колико мало издаjе jе доста!" 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

01. maj 2024 10:46