FOTO: DPS / - FOTO: DPS
28/05/2024 u 09:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Živković: Najveći izazov članstvu CG u EU je prisustvo antievropskih politika u strukturama vlasti

Predsjednik DPS Danijel Živković se sastao na radnom ručku sa ministrom saobraćaja Češke Martinom Kupkom koji boravi u Crnoj Gori. Živković je istakao da najveći izazov može predstavljati prisustvo antievropskih politika u strukturama vlasti.

Tokom sastanka razmjenjeni su stavovi o političkim i društvenim procesima u kontekstu unutrašnjih, regionalnih, evropskih i geopolitičkih izazova, sa posebnim akcentom na proces evropskih integracija Crne Gore.

Predsjednik DPS Danijel Živković je zahvalio Češkoj na posvećenosti i ekspertskoj i političkoj podršci koju je ta zemlja oduvijek pružala Crnoj Gori i upoznao češkog ministra sa budućim koracima u procesu integracija ka punopravnom članstvu Crne Gore u EU, ističući da najveći izazov može predstavljati prisustvo antievropskih politika u strukturama vlasti.

Ministar Kupka je izrazio zadovoljstvo susretom i potvrdio dalju podršku Češke evropskom putu Crne Gore, ne samo kroz djelovanje u institucijama EU već i bilateralno kroz saradnju na razvojnim projektima koji su na dobrobit svih građana.

Demokratska partija socijalista Crne Gore     

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 03:33