Danijel Živković / - FOTO: MEDIABIRO
15/10/2024 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Živković o rezultatima popisa: Crna Gora pokazala da se ne može pokoriti

Crna Gora je pokazala da ima čvrsto građansko jezgro i odbranila je svoj građanski karakter, saopštio je na konferenciji za novinare lider DPS-a Danijel Živković.

Komentarišući rezultate popisa stanovništva, Živković je kazao da je spriječen etnički inženjering i da je Crna Gora nepokorna.

- Vjerujemo da smo dobili stane oko etničo kult karakteristika u Crnoj Gori i neke važne podatke oko ekonomsko socijalnog amibjenta koji će nam poslužiti za kreiranje boljeg života građana - kazao je Živković.

On je kazao Crna Gora već pet godina je pod jakim pritiskom i agresivnom kampanjom koja dolazi iz susjedstva, sa namjerom da se promijeni njen građanski karakter i da se obezliči kao suverena država.

To, kaže traje od avgusta 2020. do ove sada vlasti koju predvodi premijer Milojko Spajić.

- Crna Gora odolijeva svim pritiscima koji traju u pokušaju da se zatre ime Crne Gore... Čuli ste od lidera političkih subjekata, prije svega nekadašnjeg DF-a, da je neophodno prmijeniti ustav ukoliko se građani izjavsne da ih preko 50 odsto govori srpskim jezikom... Oni su imali mnogo veća očekivanja. Procenat onih koji govore srpskim jezikom se nije promijenio u odnosu na podatke iz 2011. I šta ćemo sad - pitao je Živković.

- Ponosni na ukogu koju su građani preuzeli tokom popisa, a posebno na ulogu DPS-a koja je besprekorna i čista u odbrani nacionalnog dostojanstva - zaključio je on. 

(VIDEO) Crnogoraca 41,12 odsto, Srba 32,93, srpskim jezikom govori 43,18 odsto stanovništva

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. oktobar 2024 14:24