/ - SRDJAN BOLJEVIC
23/09/2022 u 16:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Živković: Sudski postupak protiv lidera DF nije završen, a oni najavljuju novi državni udar

Kako je dodao, u isto vrijeme dok su tvrdili da njihov kandidat ima nekakvu „verbalnu podršku“, svim sredstvima, i javno i tajno i verbalno i pisano, pred licem cijele javnosti, svađali su se po pitanju funkcija u nekoj vladi koja nije ni mandatara dobila

Uvjereni smo da, nakon višedecenijskog političkog iskustva, i lideri Demokratskog fronta dobro znaju ko ih je, zašto i kako opstruirao u procesu predlaganja 44. Vlade Crne Gore. To je svima u Crnoj Gori bjelodano, pa vjerujemo i njima, iako o tome, po komandi iz Beograda, moraju da ćute, poručio je šef kluba poslanika DPS-a Danijel Živković.

- DF je sam na sebe preuzeo ulogu zastupnika stranaka nove većine, koje su 2. septembra potpisale Sporazum o formiranju nove vlade. Na poziv predsjednika države odbili su da se pojave na konsultacijama, saopštavajući u pisanoj formi da će ga obavijestiti o imenu mandatara i „dostaviti neophodan broj potpisa poslanika koji podržavaju tu kandidaturu“. Uzgred, ne samo da nijesu skupili i dostavili u predviđenom roku potpise, u ime 41. poslanika koje su predstavljali, već su svi zajedno prekršili i Sporazum koji su potpisali nekoliko dana ranije, naveo je Živković.

Kako je dodao, u isto vrijeme dok su tvrdili da njihov kandidat ima nekakvu „verbalnu podršku“, svim sredstvima, i javno i tajno i verbalno i pisano, pred licem cijele javnosti, svađali su se po pitanju funkcija u nekoj vladi koja nije ni mandatara dobila. 

- Sada, u strahu od izbora, i suda svojih birača, pokušavaju da destabilizuju državu, srljajući u još jednu provaliju. A upravo su zbog takvih i sličnih destruktivnih postupaka, diktiranih iz inostranstva, od sebe napravili političko strašilo koje, kao mogućeg političkog partnera, odbacuju sve relevante međunarodne adrese. Sudski postupak protiv lidera Demokratskog fronta, za pokušaj jednog državnog udara (iz oktobra 2016.) još nije pravosudno završen, a oni najavljuju novi, i prijete praznom puškom. Ustav je jasan da bez odluke Ustavnog suda potpisi koje su prikupili za inicijativu smjene predsjednika države, imaju efektivno dejstvo taman koliko i onih 41 koje su skupili dan pošto je istekao rok za predlaganje mandatara, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:08