FOTO: DPS / - FOTO: DPS
25/06/2024 u 20:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Živković u Nikšiću: Iz opozicije držimo lekciju vlasti kako se bori za svoje ideale

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković poručio je da oni iz opozicije drže lekciju kako se bori za svoje ideale.

Danijel Živkovićotvorio je Opštinsku izbornu konferenciju DPS Nikšić, na kojoj su birani članovi Opštinskog odbora.

Naglašavajući da snaga Demokratske partije socijalista nije samo u vrijednostima njene politike, već da je njena najveća snaga u ljudima koji su ostali vjerni i dosljedni Crnoj Gori i politici koju sprovodi, Živković je kazao da masovnost onih koji su došli da isprate Opštinsku izbornu konferenciju pokazuje da smo daleko od toga da ćemo nestati sa političke scene, kao što su pojedini prognozirali, misleći da su simpatizeri DPS okupljeni oko privilegija.

Živković: Spajić mora biti smijenjen prije nego bude kasno za Crnu Goru

- Ponosan sam što sa tako hrabrim ljudima dijelim životnu i političku sudbinu. Jasno nam je da imamo nesposobnu i zlonamjernu političku konkurenciju, koja hoće da sruši našu državu, te da su se populisti i nacionalisti udružli u istom naumu, a preko puta sebe imaju ljude koji su ostali vjerni i dosljedni ideji savremene, nezavisne i samostalne Crne Gore. Zato bilježimo tako dobre rezultate u Budvi, u Andrijevici, a oni bilježe konstantan pad podrške. Iz opozicije držimo lekciju vlasti kako se bori za svoje ideale i nećemo posustati da stremimo tom cilju - poručio je on.

Živković je prisutnima kazao da nas sve zajedno u Nikšiću čeka važan izborni izazov, te da će politička borba biti jednko značajna kao ona iz 2021. godine.

-U Beogradu je skovan plan da se Nikšiću treba slomiti kičma građanskoj i savremenoj Crnoj Gori, da to bude prva etapa gdje se treba furiozno obračunati sa Crnom Gorom da bi došli do njenog nestanka. U Nikšiću je sa onih 41% zaustavljen nacionalizam. Nije slučajno što su u Pljevljima i Nikšiću postavljeni ljudi koji kažu da Crna Gora nije njihova matična kuća, pa se pitamo kako onda rade za dobro gradova na čijem su čelu. Nije čudno ni to što Mandić tvrdi da je u ovim opštinama postavio svoje najsposobnije partijske kadrove, jer ne bi mogao naći servilnije saborce da obave prljavi dio posla. Svaki dan, milimetar po milimetar, oni nastoje da se obračunaju sa Crnom Gorom, sa antifašizmom, građanskim karakterom, evropskim putem, jer u takvu Crnu Goru intimno ne vjeruju. Ono što danas gledamo je politika fašizma i šovinizma koja je dobila savremenu formu. Zato opet moramo iz Nikšića poslati opomenu onima koji misle da se preko Nikšića mogu obračunavati sa Crnom Gorom. Ovaj grad uvijek je bio perjanica prkosa, ponosa i inata, neko ko se nije dao ni prodati ni predati. Nemam sumnju da ćemo odbraniti Nikšić i preko njega Crnu Goru. Zato nas čeka naporan rad na terenu svakog dana, a najveći teret moraju podnijeti funkcioneri partije. Tako se jedino može doći do pobjede- kazao je on.

Dodao je da čovjek koji je premijer kaže da ga ne zanima da li će se mijenjati Ustav, simboli, himna, uvesti dvojno državljanstvo, već samo povećanje životnog standarda.

- Jasno je da je zlonamjeran prema našoj državi, iako se predstavlja kao prijatelj. Mirnim putem iz vlasti nastoji da nas uništi i anestezira, umiri time da ćemo imati veće plate i penzije, a kad to učini onda ćemo ispunjavati zahtjeve Andrije Mandića koji su bili isti i prije 15 i 20 godina – da nezavisna Crna Gora nestane. Ne nasijedajte na priče različitih političkih stranaka. URA zaboravlja dio svoje uloge nakon 30. avgusta kada su prešli na stranu nacionalizma. Pričaju da su otkazali podršku Marku Kovačeviću, kako bi uoči lokalnih izbora uzeli još neki glas suverenista, a onda će opet sa istima u koaliciju. Ne uzdajte se ni u Demokrate, ne mogu se odreći čvrstog zagrljaja sa Mandićem. Samo se možemo uzdati sami u sebe. Crna Gora možda i može da padne na koljena i dešavalo se to u našoj istoriji, ali oni koji služe Beogradu zaboravljaju da je Crna Gora svaki put ustala. Ustaće i sa ovom političkom generacijom, niko nema dileme oko toga. Ustaće jer znamo kako treba raditi - ističe Živković.

Smatra da sve  ovo što rade od Rudnika uglja, Elektroprivrede, kupovine Željezare, trajekta, akcija u Luci Bar, od Vesne Bratić i smjene direktora, ovo ili neko naredno tužilaštvo će obrađivat.

- Ono što rade predstavnici zakonodavne, izvršne i dijela pravosudne vlasti u Crnoj Gori neće biti zaboravljeno već je notirano kroz brojne krivične prijave koje će morati da dožive pravosudni epilog - poručio je Živković

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 05:03