Zogović i Vukićević / - FOTO: NSS
02/09/2024 u 21:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zogović i Vukićević sa Brnabić: Za Crnu Goru izuzetno značajna saradnja sa Srbijom

Saradnja sa Srbijom izuzetno je značajna za Crnu Goru, kazali su potpredsjednik crnogorske Vlade Milun Zogović i ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

Oni su to rekli na sastanku sa predsjednicom Narodne skupštine Srbije Anom Brnabić, u Beogradu.

- Zogović i Vukićević istakli su da je za Crnu Goru saradnja sa Srbijom od izuzetnog značaja i da će se truditi da u narednim godinama odnosi dvije države budu na daleko boljem nivou - navodi se u saopštenju na sajtu srpskog parlamenta.

Brnabić je istakla da Srbija mnogo značaja pridaje regionalnoj saradnji i da razvijen i povezan region znači bolji život za sve njegove građane.

Ona je rekla da je parlamentarna diplomatija jedan od njenih prioriteta, navodeći da će se truditi da i sa parlamentom Crne Gore uspostavi bližu saradnju.

- Zogović i Vukićevič istakli su da su najvažniji infrastrukturni projekti za Crnu Goru rekonstrukcija pruge Beograd – Bar i izgradnja auto-puta koji bi u budućnosti povezao crnogorsko primorje i Podgoricu sa Beogradom - navodi se u saopštenju.

Zogović i Vukićević borave u dvodnevnoj posjeti Beogradu i ranije tokom dana sastali su se sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goranom Vesićem.

Zogović i Vukićević u Beogradu: Odnosi bratskih država se vraćaju u prirodne okvire

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 14:30