Зороњић / Фото: Срђан Бољевић
11/03/2022 u 09:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зороњић поручила Бечићу и Мандићу: Покажите бригу према грађанима, не блокирајте смањење акциза

Не охрабрујте Булајића да у недоглед опструира заказивање сједнице Скупштине, поручила је посланица УРА

Посланица Грађанског покрета УРА Суада Зороњић позвала је предсједника Демократа Алексу Бечића и једног од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрију Мандића да, како је казала "уложе минимум напора и закажу сједницу Скупштине, како би се омогућило умањење акциза на гориво".

- Ових дана биљежимо рекордне цијене горива, које ће већ од понедјељка могу бити скупље од 15 до 20 центи по литру. Најмање шта Скупштина може урадити, јесте да умањи акцизе од којих приходује држава, како би се макар у некој мјери цијена горива умањила и како би се грађанима умањили све већи трошкови- додала је она. 

Зороњић је позвала Демократе и ДФ да "не охрабрују Страхињу Булајића да у недоглед опструира заказивање сједнице Скупштине, већ да то учини у што краћем року, јер животи грађана Црне Горе не могу чекати".

- Уз пун разумијевање партијских интереса, они посебно у кризним ситуацијама, не могу и не смију бити испред јавног интереса. Вјерујем да би колегама Бечићу и Мандићу заказивање Скупштине био аргумент више, да покажу елементарну бригу према обичном грађанину- истакла је она. 

Зороњић је подсјетила да цијене горива на свјетским берзама вртоглаво расту, а једини начин да се оне у Црној Гори смање јесте изгласавање измјене Закона о акцизама у Скупштини Црне Горе које је Влада упутила парламенту  4. марта.

- Демократе и ДФ такву иницијативу већ данима одбијају- закључила је Зороњић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:05