Зукорлић / Фото: Јутјуб
16/09/2021 u 17:23 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зукорлић: На Цетињу се десио позитивни реми са негативним амбијентом

На Цетињу немамо драстичног побједника и драстично пораженог, каже бивши муфтија Исламске заједнице за Србију

Потпредсjедник Народне скупштине Србије и предсjедник странке Правде и помирења Муамер Зукорлић каже да се на Цетињу на дан устоличења митрополита Јоаникија десио један "позитивни реми са негативним амбијентом".

- Драго ми је што тог дана није било жртава. Кад падне глава онда је то много теже. Обје стране могу да извлаче елементе побједе, јер на Цетињу немамо драстичног побједника и драстично пораженог- казао је Зукорлић у емисији Балкан Инфо. 

Додао је да СПЦ може да буде задовољна, мада, како каже, није било пријатно видјети како митрополита преносе "хеликоптером са оним половним завјесама, панцирима и дугим цијевима".

- Али добро, то је било нужно зло које се морало поднијети. Међутим, са друге стране структуре Мила Ђукановића нису уплашене, нису отјеране- тврди Зукорлић. 

Мишљења је да и једна ни друга страна нису хтјеле сукобе.

- Све ми ово изгледа као неки прећутни договор, да свечани дио дочека патријарха буде у Подгорици, а да се на Цетињу ипак обави устоличење. Најтеже је било полицији, јер је она имала најврелији кромпир у рукама- тврди Зукорлић. 

Говорећи о политичарима из Србије који су присуствовали на Цетињу, поменуо је Ненада чанка за ког каже да је политичка екстраваганција његов манир.

- Очекивао сам га на Цетињу и то није ништа неуобичајено за њега. Он то правда личним и пријатељским односима са Милом Ђукановићем- сматра Зукорлић. 

Званичној Србији савјетује да се суздржи коментара и изјава које оспоравају државност Црне Горе, а такође је истакао да су литије у Црној Гори допринијеле промјени власти.

- Борбе за власт често се скривају иза прокламованих интереса и циљева. Зато се у Црној Гори сада преплићу три врло јаке енергије, вјерско-црквена, политичка и интересно- властодршка- закључио је Зукорлић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:39