/ Ауто-колоне у Подгорици
02/05/2021 u 23:21 h
Сузана РадевићСузана Радевић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Организатори ауто-колона поручили да ће се борити за државу и правду

Гажење грађана, брисање из бирачких спискова, таргетирање и покушај јавне дискредитације свих оних који имају једну заједничку ствар – љубав према земљи. Нећемо стати ни одустати, наводи се у прогласу
Присталице организације „Црногорско прољеће” и јуче су се, на Васкрс, окупиле у Подгорици и у ауто-колони обишли главне градске саобраћајнице, тражећи од владе којом руководи Здравко Кривокапић неопозиве оставке. Обилазећи град уз црногорска обиљежја и пјесме, заустављали су се накратко поред главних институција, али и код Храма Христовог Васкрсења, уз поруку да неће стати док, како наводе и у прогласу, не ослободе Црну Гору. Организатори су грађанима прекјуче поручили да прославе Васкрс са своjим наjмилиjима, „а онда барjак у руке за своjу, за нашу jедину маjку Црну Гору“.
Претходних дана појавила се информација да више неће бити ауто-колона до 21. маја, када ће сви заједно ићи на Ловћен, али су то из „Црногорског прољећа“ демантовали.
– Нема прекидања ауто-колона до остварења циља – слободне Црне Горе – навели су из те организације.
У прогласу грађанима поручују да траже да се поштују ред и закон, који су за њих, како наводе, светиња.
– Гажење грађана, брисање из бирачких спискова, таргетирање и покушај јавне дискредитације свих оних који имају једну заједничку ствар – љубав према земљи. Нећемо стати ни одустати. Нећемо дати своје најдрагоцјеније благо – људе, земљу, Устав и закон, демократију. Ми смо Европа и борићемо се за демократију, за једнакост, за право и за част. За Црну Гору – наводи се у прогласу.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:21