Ана Писонеро / - интернет
13/05/2021 u 10:25 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Писонеро позвала на дијалог око именовања у правосуђу

Поздрављамо да jе Црна Гора у процесу ревизиjе Закона о државном тужилаштву два пута затражила мишљење Венециjанске комисиjе, истакла је предсједница Европске комисије

Европска униjа jе упозната са данашњим гласаwем о измjенама и допунама Закона о државном тужилаштву, казала је за РТЦГ портпаролка Европске комисиjе Ана Писонеро Хернандез.

Она је оцијенила да Црна Гора треба да постигне даљи напредак у реформама владавине права и да се укључи у међупартиjски диjалог о кључним предстоjећим именовањима у правосуђу.

– Поздрављамо да jе Црна Гора у процесу ревизиjе Закона о државном тужилаштву два пута затражила мишљење Венециjанске комисиjе – истакла је Писонеро.

Писонеро је поручила да очекуjе да ће се Црна Гора приоритетно позабавити свим преосталим питањима истакнутим у накнадном мишљењу Венециjанске комисиjе о ревидираном нацрту измjена и допуна Закона о државном тужилаштву, обjављеном у понедељак, посебно када jе риjеч о раном распуштању свих чланова Тужилачког савjета.

– Да би даље напредовала на свом путу ка ЕУ и испунила привремена мjерила за Поглавље 23 преговора о приступњу ЕУ, Црна Гора треба да постигне даљи напредак у реформама у владавини права и да се укључи у међупартиjски диjалог о кључним предстоjећим именовањима у правосуђу – закључила је Писонеро.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 12:16