Новска УРА / - УРА ХН
06/05/2021 u 17:30 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потпредсједник новског одбора напустио УРА: Ми смо дио Владе која не вјерује у црногорску заставу

Пљујем у лице свима онима који баштине европске идеје, тврди Антуновић

Потпредсједник општинског одбора УРА Херцег Нови Сретен Антуновић напустио је ту странку.

Он је у отвореном писму поручио да су оригиналне идеје УРЕ биле правилне, али је питање да ли ће уопште постојати Црна Гора у којој се оне могу реализовати, док су централизацијом управљања из Подгорице и радом једног човјека маргинализовани званични органи УРЕ. Он је додао да је разочаран, резигниран и увријеђен.

Kако је казао, оригиналне идеје УРЕ су биле правилне, али питање које, протеклих неколико мјесеци, има на уму је, да ли ће уопште постојати Црна Гора у којој ћемо моћи да се боримо за ове УРА-ине идеје.

-Плашим се да неће. Док посматрам УРУ посљедњих неколико седмица, не видим уважавање за грађане Херцег Новог и колеге чланове УРЕ у нашем граду, не видим разумијевање за локалне проблеме и видим недостатак визије за будући развој нашег града. Централизацијом управљања из Подгорице, и радом једног човјека су се маргинализовали званични органи УРЕ са напоменом да су неки чланови и понижавани на непримјерен начин на партијским органима.

Додатно, у протеклих неколико мјесеци, не видим нашу партију као реформску снагу у Влади, нити да постоји било каква комуникација између централе партије и самог чланства. Насупрот, УРУ видим као саучесника. Ми смо дио Владе која не вјерује у црногорску заставу и у демократске принципе владавине права и грађанског друштва. Ми смо дио Владе којој је неважно да ли ће наши закони бити у складу са Европском Унијом, зато што наше коалиционе партнере није брига за ЕУ. Ми смо дио Владе која пљује у лице свима онима који баштине европске идеје. Сви знакови указују на то да је процес претварања Црне Горе у просрпску државу или некадашњу 27. изборну јединицу већ отпочео. Неки људи и даље то не виде и не осјећају, али је неизбјежно. Управо због свега наведеног не желим да будем дио тога. Не желим да будем саучесник. И даље вјерујем да су почетне идеје биле правилне, али стварање бољег дома не значи да га треба уништити и запалити прије тога. Вјерујем у Црну Гору и вјерујем у идеју модерне, мултикултуралне и независне државе и у пут ка Европској породици свих народа. Вјерујем у вриједности које би УРА требало да учини снажнијим, а не да потпомаже њихово уништавање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 01:47