/ - к.м. - саобраћајница Мељине Петијевићи
01/08/2021 u 09:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АМСЦГ: Избjегавати дужа путовања у наjтоплиjем диjелу дана

На магистралном путу Подгорица – Цетиње – Будва саобраћаj jе забрањен од 17 до 22 сата, за теретна моторна чиjа наjвећа дозвољена маса прелази 7,5 тона

У Црноj Гори jутрос се саобраћа по сувим путевима и уз добру видљивост, саопштено jе из Ауто-мото савеза Црне Горе (АМСЦГ), коjи jе упозорио да због високих температуре треба избjегавати дужа путовања у наjтоплиjем диjелу дана.

На магистралним путевима М – 2 Подгорица – Сотонићи – Петровац, М-2 и М-2.4 гранични прелаз (ГП) Дебели Бриjег – Херцег Нови – Котор – Тиват – Будва – Бар – ГП Сукобин, од 17 до 22 сата саобраћаj jе забрањен за теретна моторна чиjа наjвећа дозвољена маса прелази 7,5 тона.

На магистралном путу Подгорица – Цетиње – Будва саобраћаj jе забрањен од 17 до 22 сата, за теретна моторна чиjа наjвећа дозвољена маса прелази 7,5 тона.

– Ова забрана се не односи на возила са првенством пролаза, возила за одржавање путева и ПТТ инсталациjа, возила за помоћ на путу, специjална возила за превоз животиња, бетона и асфалтне масе, као и хладњаче коjе превозе лако кварљиву робу – казали су из АМСЦГ.

Забрана се не односи ни на возила за превоз опасних материjа на диjелу магистралног пута М-2 од ГП Дебели бриjег преко Херцег Новог и Каменара до кружног тока у мjесту Липци.

Саобраћаj на магистралном путу М-5 Рожаjе-Шпиљани саобраћаj биће обустављен за све врсте возила jе у терминима од девет до 11 и од 13 до 15 сати и од 21 до 24 сата. Ван ових термина саобраћаj jе регулисан семафорском сигнализациjом.

На регионалном путу Р-3 дионица Пљевља-Метаљка саобраћаj jе обустављен у терминима од девет до 11 и од 14 до 16 сати.

Због изградње магистралног пута Цетиње - Никшић, саобраћаj на регионалном путу Цетиње-Чево биће обустављен од девет до 11 и од 13 до 15 сати, а у осталом периоду долазиће повремено до прекида саобраћаjа не дужих од 15 минута.

На магистралном путу М-3 дионица Никшић-Плужине промиjењен jе режим саобраћаjа са двосмjерног на jедносмjерни на мjесту санациjе водоводне циjеви.

На магистралном путу М-6 дионица Михаиловица-Пљевља саобраћаj jе на мjесту радова регулисан семафором.

На магистралном путу Даниловград-Подгорица саобраћа се jедном траком наизмjенично на мjестима радова, а могући су и краћи застоjи, не дужи од 15 минута.

Због радова на магистралном путу Подгорица-Тузи затворена jе jедна саобраћаjна трака булевара према Тузима.

На првоj дионици ауто пута Подгорица-Матешево забрањен jе пролаз за вриjеме радова.

Пролаз jе jедино дозвољен возилима коjа посjедуjу пропусницу компаниjе ЦРБЦ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:08