/ Фото: Дан
24/11/2021 u 17:51 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивши шеф Службе за транспорт КЦЦГ тврди да му нови пријети да ће га уништити

Запослени у овој Служби тврде да их нови директор Игор Мараш малтретира, вријеђа и насрће на њих

Троје запослених у Служби за транспорт Клиничког центра (Црне Горе) поднијело је пријаву Управи полиције због вербалног малтретирања и пријетњи које им, како тврде, упућује нови руководилац тог одјељења Игор Мараш.

Укупно шесторо радника се обратило Министарству здравља и затражило хитан састанак са министарком здравља Јеленом Боровинић Бојовић због, како кажу, игнорисања проблема и мобинга које трпе у сервису за транспорт.

Запослени истичу да су већ мјесецима изложени пријетњама, увредама и насртајима од стране Мараша, којег је директорица Клиничког центра Љиљана Радуловић са мјеста свог возача именовала за шефа сервиса за транспорт.

Запослени Мирко Бакић тврди за "Дан" да га је 11. новембра директорица Радуловић незаконито смијенила са позиције руководиоца сервиса, а да је три мјесеца раније, почетком августа Мараш наводно почео да га вријеђа и да му пријети.

Он објашњава да је седам дана након смјене са још двоје колега поднио пријаву полицији, а да је сам обавијестио инспекцију о кршењу радних права. Мараш је казао кратко да не смије да коментарише пријаву колега, док из КЦЦГ нијесу одговорили на питања.

Тражи инспекцијски надзор

Бакић у пријави се наводи да тражи инпекцијски надзор јер је у његовом случају дошло до злоупотребе службеног положаја и класичног мобинга. Истиче и да се дешавало да су возила КЦЦГ непрописно коришћена о чему је обавијестио менаџмент.

– Запослени у сервису за транспорт су изложени повреди достојанства, угледа, личног и професионалног интегритета при чему се изазива страх и непријатељска атмосфера. Штитећи свог личног возача, директорица није процесуирала ниједну пријаву против Мараша. Несхватљиво је да се комплетна служба урушава због појединца који има заштиту директора – наводи он у пријави.

– Смијењен сам и понуђен ми је анекс уговора за радно мјесто возача о којем сам морао да се изјасним у року од осам дана. Због тога ћу поднијети тужбу против одговорних. Поднијели смо пријаву полицији и упознали Министарство здравља и Инспекцију рада на који начин се надређени и руководство КЦЦГ понашају према запосленима у сервису за транспорт пацијената. У пријави Управи полиције сам навео да већ дужи временски период ја и мојих пет колега трпимо увреде и понижења од Мараша. Први вербални напад сам имао 6. августа када сам имао позив од Мараша који ми је том приликом упутио погрдне ријечи – да сам љигавац, лош човјек и да ће доћи кући да се обрачуна са мном. Када сам дошао на посао, у канцеларији возног парка сам доживио још веће увреде, јер ми је ту рекао да сам лопов, превртљивац, лажов и шпијунчина и да ћу му све платити. Са пријетњама је наставио свакодневно и то пред колегама, а тако је било и 10. августа. Упућивао ми је увреде и на рачун мог изгледа. Пред колегама Миројем Калезићем, Велишом Раичковићем, Предрагом Богавцем и Зораном Ћупићем саопштио је да ме је он запослио и да сам неписмен, да нијесам имао потребну школу и да ће ме уништити. Већ 1. септембра је преко радног стола у канцеларији насрнуо на мене пријетећи ми: "Згазићу те и уништити, чекаћу те послије радног времена да ти ја пресудим, ако не дођеш, ја или моји људи ће те наћи и пресудиће ти". Морао сам да напустим канцеларију и да попијем чашу воде, јер ми није било добро. Осјетио сам страх јер је на изласку из просторије насрнуо на мене и да се нијесам помјерио гурнуо би ме. Од тада ме стално прати и фотографише. Дана 14. септембра својим приватним возилом пратио је мене и Велишу Раичковића и сликао нас је телефоном. О свему овоме смо обавјештавали менаџмент КЦЦГ и директорицу Радуловић у нади да ће ријешити проблем. Пошто се проблем продубио и његова агресивност је све већа, принуђен сам да поднесем кривичну пријаву јер сам озбиљно забринут за свој живот – истиче Бакић у пријави који је поднио 18. новембра.

У дописима запослених Мироја Калезића, Велише Раичковића, Предрага Богавца, Зорана Ћупића, Мирка Бакића и Љубомира Радоњића који су упућени министарки здравља, наводи се да је главни разлог проблема у сервису за транспорт возач директорице, које се налази у повлашћеном положају.

– Повлашћени положај омогућава му да малтретира возаче, да им пријети и физички их угроажава, да их снима, прати слика што је законом забрањено. Директорица Радуловић је упозната са поступцима Мараша и дала му је пуну подршку чиме се онемогућава нормално функционисање сервиса службе за транспорт – наводи се у допису министарки здравља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:51