/ Фото: Срђа Бољевић
07/06/2021 u 12:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Данас сахрана црногорског дипломате Николе Љуљђураjа

Љуљђураj jе преминуо 3. jуна на Косову, гдjе jе службовао у своjству отправника послова а.и. у Амбасади Црне Горе

Министарство вањских послова са дубоким жаљењем обавjештава да ће дипломата Никола Љуљђураj, коjи jе преминуо у Приштини, бити сахрањен данас у Тузима, саопштило је Министарство вањских послова.

Љуљђураj jе преминуо 3. jуна на Косову, гдjе jе службовао у своjству отправника послова а.и. у Амбасади Црне Горе.

Кариjеру jе започео у Министарству унутрашњих послова Црне Горе, наставивши jе потом 1993. у Министарству вањских послова гдjе jе радио као савjетник за конзуларне послове и исељеништво, те координатор за медитеранске земље, Албаниjу, Њемачку, Блиски исток, Азиjу, Африку и Оцеаниjу. Професионалну дипломатску кариjеру наставио jе на дужностима вицеконзула Генералног конзулата Црне Горе у Франкфурту, савjетника за БиХ у Билатералном сектору, савjетника у Генералном директорату за конзуларне послове, као и шефа Одсиjека за држављанство, алиментациjу, међународну правну помоћ, прибављање документа и разграничење са сусjедима.

Службеници Министарства вањских послова диjеле тугу породице нашег дипломате Николе Љуљђураjа и жале за губитком колеге и приjатеља коjи jе, током дугогодишње дипломатске кариjере, доприносио позициjи Црне Горе у међународним односима, наводе из МВП-а.

Izdvojeno

04. avgust 2021 02:58