/ Фото: Срђа Бољевић
07/06/2021 u 12:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данас сахрана црногорског дипломате Николе Љуљђураjа

Љуљђураj jе преминуо 3. jуна на Косову, гдjе jе службовао у своjству отправника послова а.и. у Амбасади Црне Горе

Министарство вањских послова са дубоким жаљењем обавjештава да ће дипломата Никола Љуљђураj, коjи jе преминуо у Приштини, бити сахрањен данас у Тузима, саопштило је Министарство вањских послова.

Љуљђураj jе преминуо 3. jуна на Косову, гдjе jе службовао у своjству отправника послова а.и. у Амбасади Црне Горе.

Кариjеру jе започео у Министарству унутрашњих послова Црне Горе, наставивши jе потом 1993. у Министарству вањских послова гдjе jе радио као савjетник за конзуларне послове и исељеништво, те координатор за медитеранске земље, Албаниjу, Њемачку, Блиски исток, Азиjу, Африку и Оцеаниjу. Професионалну дипломатску кариjеру наставио jе на дужностима вицеконзула Генералног конзулата Црне Горе у Франкфурту, савjетника за БиХ у Билатералном сектору, савjетника у Генералном директорату за конзуларне послове, као и шефа Одсиjека за држављанство, алиментациjу, међународну правну помоћ, прибављање документа и разграничење са сусjедима.

Службеници Министарства вањских послова диjеле тугу породице нашег дипломате Николе Љуљђураjа и жале за губитком колеге и приjатеља коjи jе, током дугогодишње дипломатске кариjере, доприносио позициjи Црне Горе у међународним односима, наводе из МВП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:15