/ фото: МО
01/09/2021 u 15:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ињац са почасним конзулом Државе Израел: Продубити сарадњу од обостраног интереса

Министарка Ињац је истакла добру билатералну сарадњу Црне Горе и Државе Израел

Министарка одбране, Оливера Ињац, састала се данас са почасним конзулом Црне Горе у Израелу, Нимродом Ринотом.

Министарка Ињац је истакла добру билатералну сарадњу Црне Горе и Државе Израел, нагласивши да Црна Гора, као пуноправна НАТО чланица, тежи унапређењу одбрамбене сарадње са савезничким и партнерским земљама.

Она је посебно нагласила значај билатералних активности Министарстава одбране Црне Горе и Израела које се односе на модернизацију и унапређење способности Војске Црне Горе. 

- Израелски почасни конзул је нагласио да Израел остаје поуздан партнер Црној Гори, уз очекивање да ће се у наредном периоду билатерална сарадња двије земље у области одбране додатно продубити кроз реализацију активности у областима од обостраног интереса. Такође, истакао је значај улоге Црне Горе у погледу афирмације европске перспективе читавог региона Западног Балкана, имајући у виду њен напредак у процесу европских интеграција- речено је из Мионистарства.

Саговорници су се сложили да Израел и Црна Гора настављају да његују пријатељске односе засноване на међусобном разумијевању и солидарности, а истакли су и чињеницу да постоји простор за додатно развијање сарадње у бројним областима, на чему ће обје стране предано радити у будућем периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 18:36