Александар Кашћелан / - ПРЕСТОНИЦА ЦЕТИЊЕ
24/12/2021 u 10:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кашћелан честитао католички Божић

Градоначелник је са сарадницима посјетио часне сестре Фрањевке црногорске провинције, реда Безгрешног зачећа и честитао им Божић

Градоначелник Пријестонице Цетиње Александар Кашћелан честитао је Бадњи дан и Божић грађанима и грађанкама који овај хришћански празник прослављају према Грегоријанском календару.

 - Божић и његово ишчекивање отвореног срца и с посебном радошћу, са осјећајем вјере и наде у боље сјутра, изнова нас подстиче да будемо добри људи, да својим животима истински промовишемо љубав, мир, поштовање и заједништво међу људима. Као породични празник, Божић нас учи да чувамо и поштујемо фамилију и пријатеље, и да се присјећамо оних који више нијесу са нама. Нека радост Христовог рођења донесе срећу, мир и здравље у ваше домове. Честитам вам Бадњи дан и Божић и желим просперитетну Нову годину -  навео је Кашћелан.

Градоначелник је са сарадницима посјетио часне сестре Фрањевке црногорске провинције, реда Безгрешног зачећа и честитао им Божић. Као и претходних година, предао им је, у име локалне управе и грађана и грађанки Цетиња, пригодан божићни поклон.

Кашћелан је часним сестрама и барском надбискупу у миру и жупнику цетињском, монсињору Зефу Гашију, пренио жеље за добро здравље и успјешну 2022. годину.

Он је поновио да су божићни празници вријеме које проводимо са породицом и најближим пријатељима, због чега изузетно цијени прилику која му се указала да у име суграђана и суграђанки посјети часне сестре и пренесе им изразе љубави и поштовања.  

Часне сестре Фрањевке црногорске провинције, реда Безгрешног зачећа, дошле су из Словеније на Цетиње 1946. године када је отворена специјална болница за плућне болести. Тада је рад у антитуберкулозном диспанзеру започело десет часних сестара Фрањевки, а педесетих година прошлог вијека почеле су са радом и у Болници “Данило први”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 01:41