Кенана Струјић Харбић / - Кенана Струјић Харбић
08/03/2022 u 11:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кенана Струјић Харбић: Желимо више жена на мјестима одлучивања

Позивам све жене да се присjете своjих маjки и драгих жена коjе су нам биле узор кроз живот, са своjом борбом, снагом и посебношћу за све што смо постигле у животу - поручила је Струјић Харбић

Иако су декларативно испуњени сви услови за побољшање положаjа жена у свим сегментима, у пракси, као друштво смо показали да се жене jош увиjек налазе у не баш завидном положаjу, како у jавноj тако и у приватноj сфери, казала jе предсjедница Форума жена Бошњачке странке Кенана Струjић Харбић.

Она jе свим женама упутила честитику поводом 8. марта, Међународног дана жена.

- Данашњи дан jош jедна jе прилика да се подсjетимо храбрих жена, коjе су у револуционарна времена, своjом храброшћу и одважношћу, успjеле да се изборе за jеднака права и поштовање основних људских вриjедности. Поводом овог дана, позивам све жене да се присjете своjих маjки и драгих жена коjе су нам биле узор кроз живот, са своjом борбом, снагом и посебношћу за све што смо постигле у животу - поручила је Струјић Харбић.

Додаје да сви заjедно морамо радити на jош већоj интеграциjи жена у политичким и друштвеним процесима.

- Желимо више жена на мjестима одлучивања. Вjеруjем да jе примjер Бошњачке странке наjбољи доказ да жене могу и заслужуjу да буду на мjестима одлучивања. Jедина смо парламентарна партиjа коjа има шефицу клуба посланика. Ипак, оно што мора бити аларм за све у друштву jесте пораст насиља над женама. То jе нешто што jе неприхватљиво и то jе сигнал да институциjе система са много више пажње мораjу приступити овом проблему - казала jе Струjић-Харбић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 13:00