/ фото: Министарство одбране
15/09/2021 u 13:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Начелник Генералштаба ВЦГ састао се с командантом КФОР-а

Начелник Генералштаба подсјетио је да два представника наше земље учествују у мисији КФОР, истакавши да ће Црна Гора наставити да предано ради

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, примио је у опроштајну посјету команданта КФОР-а, генерал-мајора Франка Федеричија.

Ђуровић је истакао да је захвалан на доприносу регионалној стабилности који је Федеричи пружио као командант КФОР-а, као и на логистичкој подршци те мисије Црној Гори приликом испоруке медицинске помоћи савезница усљед пандемије коронавируса.

Начелник Генералштаба подсјетио је да два представника наше земље учествују у мисији КФОР, истакавши да ће Црна Гора наставити да предано ради на унапријеђењу безбједности у региону.

Федеричи се захвалио на подршци Војске Црне Горе КФОР-у, нагласивши да та мисија значајно доприноси очувању мира и стабилности на Косову, али и цијелом Западном Балкану.

Истакао је да је, упркос наглашеној реторици, безбједносна ситуација на Косову стабилна и поред тога што увијек постоје одређени изазови.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:07