/ фото: Министарство просвјете
30/06/2021 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Одржан још један састанак са родитељима ученика ОШ „Владимир Назор“

На састанку се поново, као прелазно рјешење до изградње нове школе, разматрала могућност одржавања наставе у касарни у Маслинама

У просторијама Министарства просвјете, науке, културе и спорта, данас је одржан још један састанак са представницима родитеља ученика ОШ „Владимир Назор“. Родитеље је примила директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање, Славица Илинчић, која је, и овом приликом, истакла да Министарство посвећено ради на проналаску најбољег могућег рјешења, и за дјецу и за родитеље. 

На састанку се поново, као прелазно рјешење до изградње нове школе, разматрала могућност одржавања наставе у касарни у Маслинама.

Илинчић, која је заједно са Весном Кривокапић, грађевинским инжењером из Министарства ПНКС, те представницима Министарства одбране, обишла касарну у Маслинама, представницима родитеља је предочила предности и мане касарне као привременог рјешења.

- Истовремено, Илинчић је истакла да војска има високе критеријуме када је у питању интерна процедура везана за безбједност, и да од Министарства одбране, у великој мјери, зависи да ли ће настава у овом објекту бити привремено организована- сопштено је из Министарства.

Наравно, како је казала Илинчић, и даље као могућа алтернатива стоји предлог Министарства ПНКС да се настава за првих пет разреда одржава у ОШ „Саво Пејановић“ док би се настава за шести, седми, осми и девети разред организовала у ОШ „Марко Миљанов“. 

- Наишли сте на потпуно разумијевање са наше стране, радимо све да вам изађемо у сусрет и да пронађемо најбоље рјешење за вашу дјецу- поручила је Илинчић која је, истовремено, апострофирала ријешеност Министарства просвјете, науке, културе и спорта да помогне родитељима ученика ове основне школе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. septembar 2021 17:33