/ фото: Министарство просвјете
30/06/2021 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржан још један састанак са родитељима ученика ОШ „Владимир Назор“

На састанку се поново, као прелазно рјешење до изградње нове школе, разматрала могућност одржавања наставе у касарни у Маслинама

У просторијама Министарства просвјете, науке, културе и спорта, данас је одржан још један састанак са представницима родитеља ученика ОШ „Владимир Назор“. Родитеље је примила директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање, Славица Илинчић, која је, и овом приликом, истакла да Министарство посвећено ради на проналаску најбољег могућег рјешења, и за дјецу и за родитеље. 

На састанку се поново, као прелазно рјешење до изградње нове школе, разматрала могућност одржавања наставе у касарни у Маслинама.

Илинчић, која је заједно са Весном Кривокапић, грађевинским инжењером из Министарства ПНКС, те представницима Министарства одбране, обишла касарну у Маслинама, представницима родитеља је предочила предности и мане касарне као привременог рјешења.

- Истовремено, Илинчић је истакла да војска има високе критеријуме када је у питању интерна процедура везана за безбједност, и да од Министарства одбране, у великој мјери, зависи да ли ће настава у овом објекту бити привремено организована- сопштено је из Министарства.

Наравно, како је казала Илинчић, и даље као могућа алтернатива стоји предлог Министарства ПНКС да се настава за првих пет разреда одржава у ОШ „Саво Пејановић“ док би се настава за шести, седми, осми и девети разред организовала у ОШ „Марко Миљанов“. 

- Наишли сте на потпуно разумијевање са наше стране, радимо све да вам изађемо у сусрет и да пронађемо најбоље рјешење за вашу дјецу- поручила је Илинчић која је, истовремено, апострофирала ријешеност Министарства просвјете, науке, културе и спорта да помогне родитељима ученика ове основне школе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 00:12