Водопад ”Скакавац”, код Берана / - фото: Д.Ј
21/05/2021 u 11:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Погледаjте: Водопад Скакавац код Берана

Ради се о водопаду који настаје од бистре воде која допире из оближњих пећина и која се даље низ сигу и стијене слива према селу и улива се у Лим

И поред бројних најава надлежне институције још увијек нијесу предузеле одговарајуће мјере у циљу пуне валоризације водопада „Скакавац“, који се налази изнад истоименог села, удаљеног од Берана на око осам километара. То се није десило иако су поједини стручњаци и мјештани последњих година упорно указували да поменути водопад представља  природни драгуљ и прву туристичку атракцију.  

Ради се о водопаду који настаје од бистре воде која допире из оближњих пећина и која се даље низ сигу и стијене слива према селу и улива се у Лим. Мјештани истичу да не могу да схвате да није ништа урађено како би се  овај локалитет, који одише  фасцинантном љепотом, приближио поклоницима туризма.

- Водопад „Скакавац“ је бисер природе. Међутим, и поред тога, има доста људи из Црне Горе и са подручја наше општине који уопште нијесу чули за за њега. То значи да је крајње вријеме да они који су задужени за развој туризма на сјеверу Црне Горе учине нешто да се водопад Скакавац укњижи у туристичке мапе као локалитет од изузетне важности – истичу мјештани.

Они су истакли да њихово село може да постане најпривлачнија дестинација у читавом крају ако би надлежне институције, уз уређење прилазних путева и стаза, приближиле свијету свеукупне вриједности овог јединственог и нетакнутог природног комплекса.

Тврде да посебну атракцију представља комплекс шуме око водопада, како и пећине које се издижу изнад њега.

Д.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:29